dinsdag 31 augustus 2010

You're fin-tastic

Goeiemorgen! Het is dinsdag... A Spoon Full of Sugar dag! Voor deze week heeft Paola een leuke sketch voor ons gemaakt. Ik heb mijn kaart gemaakt met dessinpapier van Webster Pages.
De tekststempel is van CC Design (Underwater sentiments, Cute Stamps and Cards). De vis heb ik bewerkt met stickles (Crystal).
Het was echt leuk om dit plaatje in te kleuren. Zoveel mogelijkheid om schaduw aan te brengen. En de motivet stempels komen met een ingekleurd voorbeeld, wat een handige leidraad is!
Dit zijn de copickleuren voor jullie:
huid: E11, 21, 000, 0000, R21
haar: E37, 35, 31, YR21
bodywarmer: YG99, 97, 95, 93, 91
blouse + laars: W5, 3, 1, 00
broek: B97, 95, 93, 91
boot + hoed: E29, 37, 35, 33, 31, 30, 50
vis: B91, BG000, YG91, 93
water: B91, BG000, YG91
De schelpjes zijn gevonden op Bussloo, een meer bij ons in de buurt.
Het zou gezellig zijn als je meedoet met onze challenge deze week.

Challenges:
- Dutch Dare: vintage summer
- Crafty Emma Store: alles mag

Is het jullie opgevallen dat ik een nieuwe watermark op mijn foto's heb? Dat is een digitale stempel die ik heb gekocht bij Whimpsy Stamps.
Een fijne dag verder!
Hugs Ingrid x

vrijdag 27 augustus 2010

Oceans of love

Het is vrijdagmiddag... bijna weekend! En bijna de sluitingstijd voor de Dutch Card Lovers challenge... lol!
Dit afdrukje heb ik ingekleurd op de camping dus de kaart was iets sneller klaar dan anders :-) Deze zeemeermin is van Magnolia. Ik vind het zo leuk dat ze in een ronde nestabillitie past. Het zeepaardje komt uit dezelfde serie van deze zomer. De tekst is een stempel van CC Design (Underwater Sentiments, Cute Stamps and Cards).
De luchtbelletjes rond de zeemeermin heb ik gekleurd en daarna heb ik er Gloss-Gel (transparant) op gedruppeld.
Dit zijn de copickleuren die ik heb gebruikt:
Huid: E11, 00, 0000, R20
Haar: E 25, 31, 50
Staart + zeepaardje: BG18, 72, 10
Schelpjes + zeepaardje: G24, 21, 20
Oranje strepen zeepaardje: E99, 97, YR20
Luchtbellen: BG000, RV00
Haar staart heb ik ingesmeerd met Stickles Crystal.

Challenges:
- Dutch Card Lovers: de sketch
- Totally Tilda: stitching
- Dutch Dare: vintage summer
- Stamptacular Sunday Challenge: 2 stempels gebruiken
- Cupcake Craft: blue and green
- Create4fun: birthday card
Een heel fijn weekend en gezellig dat je langskwam!
Ingrid x

donderdag 26 augustus 2010

Together...

Vandaag is alweer de laatste donderdag van augustus, en dus ook mijn laatste project als gastontwerper bij Hanna and Friends. De maand is omgevlogen! Thanks ladies, for inviting me in your team :-)
Het thema voor deze week is "swirls and pearls".
Toen ik dit dessinpapier van Magnolia uit de laatste serie "Bon Voyage" zag moest ik meteen aan een kerstkaart denken... lol. De stempel is van Ladybug & Friends, uitgestanst met een nestabillitie. De rand van het afdrukje heb ik gestempeld met een swirlstempel. De randpons is van Martha Stewart.
De tekststempel is van Kaiserkraft.
De ijssterren heb ik uitgestanst met nestabillities en daarna ingesmeerd met Crystal Stickles.
Ik heb een beetje veel kleurtjes gebruikt ;-) dus de lijst is wat lang...
Huid: E11, 21, 000
Haar: E27, 25, 31
Kadootjes: G24, 21, 20 en R37, 35, 32 en R85, 83, 81, RV00
Bloemen: R85, YG95, 93
Broek: BG78, 18, 72, 10
Trui + muts: RV99, 95, 93, 91
Tas: E37, 35, 33, 31, 30
Blender 0
Een fijne dag en tot de volgende keer!
Ingrid x

dinsdag 24 augustus 2010

Deurhanger

Even wat anders dan een kaart: een deurhanger. Echt leuk om iets voor in het interieur te maken!
De stukjes dessinpapier komen uit mijn restjesmap. Ze zijn gemat op oranje/ bruin cardstock en toen op craft cardstock.
De stempel is van Whiff of Joy. Ik kreeg van Marianne de tip om E21 te gebruiken als 1 van de huidskleuren. Ik heb het uitgeprobeerd en vind het super. Bedankt voor de tip, meis! Het is wel een klein gezichtje op deze stempel dus ik ben heel benieuwd hoe het bij een Magnoliaatje staat.
Dit zijn alle copickleuren die ik heb gebruikt:
Huid: E11, 21, 000
Jurk: E99, 97, R12, 11, 0000
Rok: G24, 21, 20
Schort + haarstrik: R85, 83, 81, RV00
Hoed: E49, 44, 43, 30
Haar: E37, 33, 30
Vallend blad: YG93, 91, E43, R89
En de blender 0.
Een close-up van het boeket. De foto was veel sneller genomen dan het boeketje gemaakt... Ik moet daar altijd zo lang over nadenken! Bloem erbij, bloem weg, andere bloem erbij, iets omlaag...
De blaadjes heb ik gemaakt met een Martha Stewart pons. Het takjes lint op de achtergrond komt van Het Scrapbook Atelier.
De cirkel en de geschulpte rand zijn gestanst met nestabillities. De tekststempel op de tag is van Fiskars (All Around Quotes), ook van Het Scrapbook Atelier.
En hier komt hij te hangen, aan de kastdeur in de woonkamer.

Challenges:
- Whiff of Joy: deurhanger
- Stamps with fun: card for a girl
('t is eigenlijk ook best leuk om een deurhanger als kaart te versturen!)

Gezellig dat je langskwam, tot gauw!
Ingrid x

Thanks a buncho!

Goeiemorgen op deze dinsdag! Ik hoop dat jullie een goede start van de week hebben gehad. Vandaag een nieuwe challenge bij A Spoon Full of Sugar. Je kunt deze week kiezen uit 2 uitdagingen: een schudkaart of een receptkaart, en het recept is 3 bloemen, 2 knopen, 1 lintje.
Ik heb gekozen voor de schudkaart. Onze sponsor deze week is Whimpsy Stamps. De digistamp die ik heb gebruikt (Stanley Scarecrow van Meljen's Design) komt ook uit hun webwinkel.
Het dessinpapier is van Graphic45 en de randpons is van Martha Stewart (daisy). Beiden heb ik gekocht op de kaartenbeurs in Zwolle :-) De tekststempel is van Melissa Frances. Het plastic doosje op de kaart is een helft van een verpakking splitpennen :-) Ik heb het gevuld met mais.
Eerlijk gezegd ben ik niet zo tevreden over dit afdrukje. De kleuren denk ik en ik vind hem over het geheel te donker... Maar het is een digi dus als ik het over had willen doen dan had ik opnieuw de printer aan moeten zetten en de kaart moest gewoon af.
Hier toch nog de copic kleurnummers voor jullie:
Tuinbroek: YG99, 97, 95, 93, 91
Hoed + schoenen: E49, 44, 43
Blouse: R89, 37, 35, 32, 00
Stro: YR21, 20
Hoofd + handen: E33, 31, 30
Vogel: R32, B99, 97, 95, 93
En de blender 0.
Thanks a buncho! voor het langskomen vandaag en als je tijd hebt doe dan gezellig mee met de challenge bij A Spoon Full of Sugar! Kijk ook zeker even naar de creaties van de andere dt-leden en laat je inspireren.

Challenges:
- Cute Card Thursday: de sketch
- Charisma Cardz: die cuts
- Stampin' for the Weekend: anything goes
- Stamps something: digistempel

Ingrid x

maandag 23 augustus 2010

De buit uit Zwolle en een borduurwerkje

Deze tas heb ik gekocht op de kaartenbeurs in Zwolle. Ik ben er zelf zo blij mee, dat ik het jullie ook even wilde laten zien. Ik was al lang op zoek naar een tasje voor mijn copics, want het Jodenkoeken blik waar ik ze in had was al lang niet meer toereikend ;-) De tas is vrij hoog en daarom heb ik vierkante blokken van piepschuim gesneden en onderin de vier vakken geduwd. Daar boven op een kartonnetje en daardoor staan mijn copics nu mooi op de goede hoogte.
Zoals jullie zien heb ik nog ruimte genoeg om uit te breiden ;-) In het lege vak heb ik nu nog de stempels die ik ook op de beurs heb gescoord, totdat ik ze in mijn map ga opruimen.
Om jullie toch ook iets creatiefs te laten zien, heb ik een borduurwerkje op de foto gezet. Ik heb het "ingelijst" met een quiltstofje en opgevuld met een laagje fiberfill. Het hangt aan de muur met een houten breinaald, lol. Een echt herfsttafereeltje vind ik. Dat mag toch wel, dames, nu het bij mij de hele dag al regent en waait? ;-)
Morgen ben ik bij jullie terug met mijn kaart voor A Spoon Full of Sugar. Tot dan!

Ingrid x

zondag 22 augustus 2010

Thanks a million

Hoi allemaal op deze zondagmiddag!
Geen stempel deze keer... maar een boom. Dit papier komt uit een 15x15 papierset van Webster's Pages en ik vind alle papiertjes zooooooo mooi! Het papier is gemat met colorcore cardstock dat ik eerst heb opgeschuurd.
De houten boom is van Artemio (Het Scrapbook Atelier) en heb ik geverfd met distress crackle paint. Een bingokaart van Jenni Bowlin en een zigzag lintje uit oma's oude doos. De tekst op de tag is van Melissa Frances en de "thankful" stempel is van Pink Paislee (Vintage moon).

Nu ga ik snel verder met mijn kaart voor A Spoon Full of Sugar voor komende dinsdag. Een echte challenge deze keer, maar ik denk dat hij wel leuk wordt. Ik probeer meteen een paar spulletjes uit die ik heb gekocht op de knotsgekke kaarten- en scrapdagen. Het was heel leuk en ook gezellig om een paar bekenden tegen te komen! Tot gauw en een fijne middag verder.

Challenges:
- Everybody Art Challenge: in the garden

Ingrid x

donderdag 19 augustus 2010

See you later

Goeiemorgen allemaal! Leuk dat je even komt kijken :-)
Vandaag wil jullie mijn 3e bijdrage als gastontwerper bij Hanna and Friends laten zien. Deze week hebben we een hele leuke opdracht; "maak een kadootje voor een speciaal iemand".
Mijn nichtje gaat samen met haar man een half jaar naar Moldavie om daar in een kindertehuis te werken. Wauw, he? Komende zondag gaan we afscheid van ze nemen. Ik heb dit kadodoosje voor ze gemaakt van 4 luciferdoosjes. Heel leuk om te doen!
In de voorkant van elk laatje heb ik twee gaatjes gemaakt. Door 1 gaatje heb ik een lintje gehaald, in het doosje een knoopje in het lint. Aan de buitenkant kraal aanrijgen, door het volgende gaatje halen, nog een knoopje in het lint en je heb een prachtige ladekastknop!
Ik heb een Tilda stempel gebruikt uit de "Travel" serie van Magnolia. De tekst is daar ook van.
Het dessinpapier komt uit de vintageblokjes van de Action. Het achterste papiertje vond ik zo toepasselijk omdat er een wereldkaart op staat. Je kunt het nog net zien boven Tilda's hoofd :-)
De randen van het karton zijn geverfd met Distress crackle paint van Tim Holtz.
Dit zijn de copickleuren die ik heb gebruikt:
Huid: E11, 00, 000, 0000 R21, 20
Jurk + zakdoek: R21, 20, 01, 00, 0000
Schort: B97, 95, 93, 91
Haar: E27, 31, 41
Schoenen: E27, 25, 31, 41

Challenges:
- Just Magnolia: leuke sketch
- Totally Tilda: stitching
- Simon Says Stamp: make a gift
- Stampin' for the weekend: back to school
(toen mijn jongens gisterochtend weer naar school gingen, was ik bang dat het eruit zou gaan zien als deze stempel van Magnolia... maar het viel 100% mee!)
Bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer!
Ingrid x

woensdag 18 augustus 2010

Thinking of you

Het regent van tijd tot tijd en de lucht is donker. En ik vind het niet erg! De herfst is altijd zo gezellig. Gisteravond heb ik alweer kaarsjes aangestoken. Vanmorgen op de radio hoorde ik dat we over 2 weken weer pepernoten kunnen kopen. Mmm... ik proef ze al bijna. Ik zal eerlijk bekennen dat ik vorige week aan mijn hubby vroeg vanaf wanneer we weer kerstmuziek mogen luisteren ;-) Ja, ik ben wel een herfstmens, en ook een echte huismus, lol.
Daarom vandaag ook een kaart in herfstkleuren... heerlijk! Het dessinpapier is van Prima Marketing en Bo-Bunny. Het rode papier heb ik in die vorm gestanst met een randstans van Tim Holtz, te koop bij Het Scrapbook Atelier. De stempel is van Belle 'n Whistles en de tekst van Melissa Frances. Het ijzeren hoekje heb ik gekocht bij Your Zoap.
O... wat vind ik dit een mooie stempel, zo teer.
De copickleuren voor jullie:
Huid: E11, 00, 000, 0000, R21, 20
Jurk: R02, 01, 00, 0000
Haar: E27, 25, 31, 41
Beer: E37, 35, 33, 31, 30, R24, 22, 21
De strik heb ik gemaakt met de Bow-Easy (Bunny Zoe's Crafts). Achter de bloemen een paar kippenveertjes.
Binnenin de kaart heb ik een toepasselijke tekst van Melissa Frances gestempeld.

Challenges:
- Belle 'n Whistles: warme kleuren
- Stamptacular Sunday: buttons and bows

Ik hoop dat jullie ook genieten van de dichterbij komende herfst. Ga maar eens buiten staan en haal diep adem... dan komt het gevoel vanzelf! :-)
Tot gauw. Ingrid x

dinsdag 17 augustus 2010

Kerst in augustus

Goeiemorgen allemaal. Ik hoop dat het goed met jullie gaat!
Vandaag wil ik jullie mijn dt kaart voor A Spoon Full of Sugar laten zien. Elke week kiest een ander design team lid een thema voor de challenge van die week. En voor deze week is het mijn beurt. Ik wist in het voorjaar al welk onderwerp het zou worden: kerst in augustus!! LOL
Ik had nog een stempelafdrukje van Lili of the Valley liggen, die ik op de camping heb ingekleurd. Heb er thuis nog stickles (stardust) aan toegevoegd, op zijn muts en de sterrenslinger.

De copic kleurnummers voor jullie:
Schoenen, haar en bloempot: E37, 35, 33, 31, W8, 5
Sterren en vloer: YR31, 20
Boom, broek en shirt: YG99, 97, 95, 93, 91
Trui en broek: B99, 97, 95, 91
Kruk: E29, 27, 25
Muts en kerstballen: R29, 24, 22
Huid: E11. 00, 0000, R20
En de blender 0.
Een close-up van het boeketje. Een stukje muziekpapier opgerold en kippenveertjes erachter.
Ik vind het altijd leuk als het muziek- of boekpapier dat ik gebruik een toepasselijke tekst heeft. Dus voor deze kaart heb ik een kerstliedje opgezocht in een oud muziekboek wat ik bij een 2e hands boekwinkel heb gevonden :-)

Challenges:
- Cute Card: tree-mendous (met boom of bladeren)

Bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer!
Ingrid x

zondag 15 augustus 2010

Zwart-wit

Zo, dat is eens heel wat anders he? Ik kreeg de vraag of ik met dit dessinpapier van My Mind's Eye (Lush) een kaart wilde maken. Zelf kies ik voor een kaart eigenlijk nooit zwart dus het was een uitdaging. Ik kreeg wel meteen het idee in m'n hoofd om mijn nieuwe Tim Holtz filmstrip stans te gebruiken en iets met "zwart-wit pasfoto's" te doen.
Het resultaat heeft een ouderwets Hollywood sfeertje vind ik. Een beetje Marilyn Monroe-achtig...
Voor de "pasfoto's" heb ik stukjes van CC Design stempels gebruikt uit de springkit van dit jaar. De afdrukjes heb ik uitgestanst met een nestabillitie met gekarteld randje.
De copickleuren die ik heb gebruikt zijn W8, 5, 3, 1, 00.
Ik ben wel erg benieuwd wat jullie er van vinden omdat deze kaart zo anders is dan dat ik altijd maak. Mijn hubby vindt hem wel leuk maar vindt andere kaarten mooier. Ik vond het zelf wel leuk om eens iets heel anders te doen. En ik vond het ook leuk om zwart-wit in te kleuren, daar schrok ik eerder nogal voor terug.

Challenges:
-Sketch Saterday: de sketch
- All That Scraps: gebruik een stans

Bedankt voor het langskomen en voor jullie leuke berichten, heerlijk om te lezen!
Ingrid x

zaterdag 14 augustus 2010

Ot en Sien

Hoi hoi! Leuk dat je even langs komt om te kijken.
Vandaag een nostaligische kaart. Inge had het laatst op haar blog over een kaart in Ot en Sien stijl, en toen kreeg ik ook zin om iets te maken in die sfeer.
Het papier dat ik heb gebruikt komt van de Action, jawel! Ze verkopen daar geloof ik 4 vintage papierblokjes van 15x15 cm, ongeveer 0,89 eurocent per stuk. Geen geld toch? De 3 papiertjes die ik heb gebruikt komen uit 3 verschillende blokjes.
Deze stempel heb ik al best lang in de kast liggen, maar had hem nog nooit eerder gebruikt. Hij zit in een set "Jack & Jill I" en je kunt ze hier kopen. Ze zijn lief, he?
Hier heb ik de copickleurnummers voor jullie:
Huid: E13, 11, 00, 000, 0000, R21, 20
Haar: E27, 25, 21
Bank: E35, 33, 31, 30 en E49, 44, 43 (hout)
Kleding jongen: B99, 97, 95, 91
Kleding meisje: R89, 85, 83
Drinken en koekjes: YR23
Deze poststempel is van Whimsy Stamps.
De takjes zijn geponst met een Marianne Design pons.
Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben en misschien nog wat freubeltijd!
Ingrid x

vrijdag 13 augustus 2010

Hubby jarig geweest

Zondag was mijn hubby jarig en ik heb een paperbag kaart voor hem gemaakt. Ik had hier zo'n leuke beschrijving van zo'n kaart gezien dat ik het zelf ook eens wilde proberen. Voor de vakantie had ik hem al bijna af zodat ik niet hoefde te stressen :-)
Wat een schatje he, deze Edwin stempel van Magnolia. Mijn hubby is ook een schatje, hij heeft alleen geen vleugels... lol.

De copickleuren die ik heb gebruikt:
E13, 11, 00, 000, 25, 31, 33, 35, 37, 41
W1, 00
BG 10, 000
B 99, 97, 95, 91
R20
Deze tekststempel is van TPC Studio's (Playfull expressions).
Omdat ik hem een abonnement op een tijdschrift kado heb gedaan waarvan het eerste nummer nog binnen moet komen, kon ik het kado mooi vermelden op een label in de kaart. Alle design papier is van My Mind's Eye en de paperbag heb ik gekocht bij Cute Stamps and Cards.
In de opening van de zak zit een kaart geschoven waar ik wat liefs op heb geschreven ;-)

Challenges:
- Simon Says Stamp and Show: things with wings
- Stamptacular Sunday Challenge: een mannen-/ jongenskaart
- Double Dutch: matchbook card

Tot de volgende post!
Ingrid xxx