donderdag 29 september 2011

It's raining Love and Birthday wishes! {Sew Sweet}

De kaart van vandaag barst van de kleur! Echte herfstkleuren, helemaal mijn ding ;-) Wordt er zelf blij van als ik er naar kijk. En die Magnolia stempels zijn zo leuk... En ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd zitten met andere stempels... Kan haast niet wachten om de volgende alweer in te kleuren!
Ik heb hier dessinpapier van Graphic 45 (An ABC Primer Collection) gebruikt.
Het blauwe seam binding ribbon is van Sew Sweet. Je kunt het in gekreukte of niet gekreukte versie krijgen!
Verder heb ik een Magnolia rand stans gebruikt, een Whiff of Joy hoekpons en een MakeMe! blaadjes pons. De stickertjes op de tag zijn van Bo Bunny. De stelen met witte besjes zijn van Petaloo en heten Canterbury Vine Spray.
 Tilda is ingekleurd met copics. Dit zijn de kleurnummer die ik heb gebruikt: huid E11, 21, 01, 000, 0000, R21, 20; haar E59, 57, 35, 31; paraplu G99, 94, 82, 40; jurk en water B99, 97, 95, 93, 91; laarzen E17, 15, 13, 11, W7, 5, 3; achtergrond B000, 0000, W00.
 Het vintage plaatje op de achtergrond is onderdeel van het dp en ik heb geprobeerd Tilda op haar te laten lijken.
Je ziet hier ook dat ik de kastanjeblaadjes aan de randen heb bewerkt met goud embossingpoeder, om het herfstgevoel te verhogen ;-)
De tekst stempel is van Whiff of Joy en ik heb er een boekrolletje van gemaakt.

Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:
The Shabby Tearoom: blue, green, orange, cream and brown, with chevrons (my chestnut leafs have many chevrons, but if that detail is to small, please feel free to delete my entry! I really enjoyed this colorcombo :-) )

Nog een fijne, zonnige vrijdag gewenst en daarna een goed weekend!

maandag 26 september 2011

Tag {Sew Sweet} en "schaapjes" jas

Beetje veel foto's vandaag omdat ik 2 projecten tegelijk laat zien. Het eerste is een "papier project". Een tag in shabby chic kleuren.
 Gemaakt met het nieuwe dp van Eline's Huis.
Op de tag heb ik verschillende spullen van Sew Sweet gebruikt. Rechts zie je wit kant en bovenaan ook. Verder nog mini zig-zag band in baby blauw en seam binding (kreukellint).
 Met bloemetjes gemaakt van vilt, ook uit de Sew Sweet webshop, ik heb de kleuren fuchsia en vintage rose gebruikt. De vilt bloemen zijn gemaakt met een stans van Die-namics en de grote bloem van muziekpapier met een stans van Tim Holtz. Daar bovenop een houten knoop van Prima Marketing.
 Aan de strik heb ik ook een gloeilampje van Tim Holtz vastgemaakt. Het touwtje heb ik met een druppel lijm  aan het lampje vastgemaakt.
 De tekst is een digistempel van Raindrop Echo Design (Star Sentiments), te koop bij Whimsy Stamps.
Het frame eromheen is gemaakt met nestabillities en geverfd met crackle paint. De houten sterretjes komen uit Luxemburg.
 Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:
Sentimental Sundays: step out of your comfort zone (I made a card/ tag without a colored image and with very soft colors)
En het volgende project is van stof! Ik heb voor mijn oppasmeisje een herfstjas gemaakt van schaapjesstof, gevoerd met rode tricot. Ik vond nog rode knopen van een oude trui van mij en die passen er precies bij. Heerlijk dat recyclen ;-)
 En hier poseert de schoonheid...
Even lachen naar de camera!
Nou, ik hoop dat jullie het leuk vonden om langs te komen en wat inspiratie hebben opgedaan :-)
Tot de volgende keer!

donderdag 22 september 2011

(2e bericht van vandaag) Merry Christmas

Ik ben best een beetje fan van de spulletjes van Tim Holtz. Toen ik deze flesjes zag vond ik ze meteen heel gaaf! Karin van Het Scrapbook Atelier vroeg me om er een voorbeeld mee te maken en onderstaande tag is het resultaat.
 De inspiratie voor deze tag kreeg ik op het blog van Tiets.
Het dp, waar ook de vintage afbeelding op stond, lag vorig jaar in de winkel maar ik weet het merk niet meer...
 Het flesje is gevuld met sneeuw... ehhh, met kraaltjes, bedoel ik ;-)
De sneeuwsterren zijn gemaakt met een Martha Stewart pons.
De tag is dubbel en aan de bovenkant dicht.
Met deze tag wil ik graag meedoen met de volgende challenges:

Fijne dag allemaal!

Krans van... boomschors?

Een paar weken geleden heb ik de etalage van Het Scrapbook Atelier in herfstsferen gebracht. Altijd heel leuk om te doen! Thuis had ik al een paar dingen voorbereid, ook wat knutsels...
 In een Frans woontijdschrift zag ik een krans met een soort rolletjes die leken op holle stokken of boomschors. Dit bracht mij op het idee om wc-rolletjes te halveren en bruin te schilderen. Als basis heb ik ijzerdraad gebruikt en tussen de wc-rolletjes heb ik herfstbladeren van de Xenos geregen.
Zo simpel eigenlijk en low-budget, dat vind ik altijd zo'n kick geven ;-)

Bedankt voor je bezoekje!

woensdag 21 september 2011

Schatten van vandaag...

Het is herfst! De blaadjes aan de bomen verkleuren, gevallen bladeren hopen zich op tegen de stoepranden, het is vroeg donker, de kaarsen gaan weer aan, er waait een windje buiten (gelukkig nog wel met een vleugje warm erin) en er staat een bos oranje bloemen op mijn tafel... Dus het is herfst!!!
En dan mijn volgende schatten... Vanmorgen ben ik naar de kringloopwinkel geweest en heb daar 3 borden en 2 kaarsenhouders gekocht, met het idee er een etagere van te maken. Op bovenstaande foto heb ik het geheel opgestapeld voor de foto, maar het moet nog gelijmd worden. Muis kwam ook even kijken en snuffelen...
 En nog een paar schatten... Een Engels boekje over het maken van jam enzo (leuk met getekende plaatjes) en een heeeeeeeeeeel oud doos domino (helaas met plakband aan elkaar geplakt) met houten steentjes, leek me super leuk om te scrappen ;-)
En jullie hebben vast wel eens die lotto steentjes gezien die Tim Holtz verkoopt, toch? Nou, laten ze die nou ook verkopen bij de kringloopwinkel!
En deze zijn ECHT vintage ;-)
Om blij van te worden, zulke schatten...
 Gisteravond bezig geweest met knoopjes en heb er 1 laten vallen. Muis heeft er heerlijk mee gespeeld!
Tot gauw!

zondag 18 september 2011

Fuzzy Wuzzy reminder

Hoi allemaal! Ik ben een beetje laat met dit bericht, want afgelopen vrijdag is de herinnering van Fuzzy Wuzzy online gegaan. Het is onze aller-allerlaatste challenge, dus als je kunt zou het leuk zijn als je meedoet. Er zijn ook extra veel prijzen te winnen!
Het thema van deze maand is "roze".
Op mijn kaart heb ik papier van October Afternoon (5-Dime) gebruikt. De bloem heb ik gemaakt met papier uit een oud boek, dat ik heb gestanst met nestabillities. De parel brads zijn van Whiff of Joy.
Deze leuke vogeltjes stempel van Whiff of Joy heb ik ingekleurd met copics. Dit zijn de gebruikte kleurnummers: bruin E47, 44, 43, 42, 41; rood R29, 27, 24, 22, 21, 00, 0000; gezichtjes R32, 30, Y28, 26; achtergrond BG01, 000, W3, 1, 00.
Het randje van craft papier, links achter de stempelafdruk, is gemaakt met een Whiff of Joy stans.
Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:
Jane's Sketch
Een goede nieuwe week en tot gauw!

woensdag 14 september 2011

Fly me to the moon

Dit is wel een bijzondere kaart voor mij, want ik heb hem gemaakt voor mijn hubby :-) Komende vrijdag zijn wij 13 jaar getrouwd. Al 13 jaar gelukkig samen... zucht, zwijmel (hihi). Maar het is echt waar hoor! En ik hoop dat hij deze kaart mooi vind.
Wat ik in ieder geval zeker weet is dat hij het model gaaf vind, hij houdt van 3D. En zo kan de kaart ook een mooi plekje krijgen in ons huis en een poosje "staan".
Het dessinpapier is van Magnolia. De bloem is gemaakt van een oud  boek met nestabillities en de brad is van Whiff of Joy. De postzegels heb ik gekocht in Het Openlucht Museum.
Ik heb "Astronaut Tilda" van de "Winner takes it all"-serie gemaskerd op het "starship". Ingekleurd met copics. Dit zijn de kleurnummers voor jullie: huid E11, 21, 00, 000, 0000, R21, 20; haar en kleding E19, 17, 15, 13, 11, 01; laarzen, handschoenen en achtergrond W7, 5, 3, 1, 00; raket B95, 93, 91, E19, Y26, 21.

Zie je die kleine sterretjes? Die zijn van hout en komen uit een hobbywinkel in Luxemburg. De tekst rechts van Tilda is van Lili of the Valley.
Zo ziet de "bodem" van de kaart eruit. De tekst is van Magnolia en komt uit dezelfde serie.
Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:

Bedankt dat je kwam kijken, erg leuk! Bedankt ook voor jullie lieve berichtjes, dat waardeer ik zeer :-)

dinsdag 13 september 2011

The tide always turns

Zoals beloofd... mijn Magnolia kaart! Het was heerlijk om deze kaart te maken, kon er zo lekker veel op kwijt ;-)
Het papier is van Maja Design, waarvan ik alle randen heb geinkt met Walnut Stain.
 Edwin heb ik zoals gewoonlijk ingekleurd met copics. Dit zijn de kleurnummers: huid E11, 21, 00, 000, 0000, R21, 20; bruin E29, 27, 23; blauw B34, 32, 41, 000, 0000; grijs T5, 3, 1, 0; zeilen van boot E51, 50.
 Zie je dat leuke zwarte gaasband achteraan? Dat is een nieuw artikel in de webshop van Sew Sweet. Ik vind het op deze kaart een beetje zeewier-achtig aandoen, wel toepasselijk toch? ;-) Het is in 7 kleuren verkrijgbaar en voelt als stof.
Daar bovenop heb ik een soort jute band geniet, dat ik al heel lang in huis heb. Wat schelpjes, een charm... en de zee sfeer is compleet!
Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:
9th Sept sketch JMHS

Morgen of donderdag ben ik weer terug, met nòg een Magnolia kaart, 't kan niet op ;-)
Tot gauw!