dinsdag 28 augustus 2012

Sending good wishes and butterfly kisses {Whiff of Joy}

Daar ben ik dan, zoals beloofd met een kaart! Ik ben zelf erg blij met het resultaat. Hubby vind hem te wit maar ik vond het wel leuk om een beetje shabby chic te doen ;-)
 Het dessinpapier komt uit een blokje van Maja Design. Het karton en het papier met de tekst heb ik wat wit gemaakt met acrylverf. Ik heb een druppel op een kladpapiertje gedaan en met mijn vinger langs de randen geverfd. Makkelijker dan met sponsjes of kwastjes en het is toch zo af te wassen!
 De Henry stempel die ik hier heb gebruikt heet "Enjoying spring".
Ik heb gekleurd met mijn copics en dit zijn de kleurnummers:
Henry: E47, 44, 43, 42, 41, 40, E13, 11, 00, R21, 20
groen: G28, 46, 24, 21
rood: R59, 46, 35
geel: Y26, 21
lucht: B41, 000, 0000
 Deze stempel is super leuk om te combineren met de mooie vlinderstansen van Whiff of Joy. 
 Hier heb ik ook 1 van de nieuwe charms gebruikt.
Deze tekst is van Raindrop Echo Design, het was lang geleden een freebie op het Sentimental Sunday Challengeblog. Pas toen ik de titel voor dit blogbericht schreef merkte ik de schrijffout in de digi op. Er staat buttefly in plaats van butterfly! Tjonge, da's wel jammer :-( Het is zo'n leuke tekst en ik kan het natuurlijk niet zelf aanpassen in de digi... Nou ja, hij past wel mooi bij de kaart.

Bedankt dat je langskwam. Fijne dag verder en misschien... scrapse!


Gebruikte materialen:


maandag 27 augustus 2012

Naamstempel en enveloppen

Gisteravond ben ik bezig geweest met stempelen. Het voorraadje naamstempels, die ik altijd achter op mijn kaarten plak, was op dus ik ging aan de slag...
 Eerst stempelen met Versafine Onyx Black. Ik heb mijn naamstempel bestelt bij Bunny Zoe's Crafts.
 Dan uitponsen met een cirkelpons van Kars (verkrijgbaar bij Scrap-Co, Klarenbeek).
 Ik schuif hiervoor eerst het klepje helemaal uit de pons, zodat ik goed kan zien of de stempelafdruk gecentreerd zit.
 Eerder knipte ik de stempel altijd uit, totdat ik de juiste cirkelpons had gevonden ;-)
 Dat gaat een stuk sneller!
 Leuk gezicht he? Ik kan weer even vooruit ;-)
En dan nog iets anders... Van de zomer heb ik 2 envelopmallen gekocht bij www.psikhouvanjou.nl. Met de grote kun je een standaard envelop maken (11,5 x 16,5 cm) en met de kleine een kadozakje of mini envelop.
 Mooie papiertjes verzamelen uit tijdschriften, inpakpapier enz. Je kunt ook scrappapier gebruiken wat bij je kaart past of juist je restjes scrappapier.
En zo heb ik al een leuke verzameling gemaakt.
Tot gauw! Ik hoop er morgen weer te zijn met een kaart ;-)

vrijdag 24 augustus 2012

Wat leuk dat je er bent! {Sew Sweet}

Hoi hoi! Het is lekker weekend en ik heb er zin in! De eerste week school van de jongens zit erop en ze hebben het goed gehad. Ze zijn blij met hun klas, hun nieuwe lokaal, de nieuwe juffen... En dan is mama ook blij :-)
Vanavond kwam Ruben onder de douche vandaan en vertelde dat hij uitgebreid zijn haren had gewassen met shampoo ('extra, extra goed') en alles perfect had geboend ('mijn voeten blinken nu weer'). Toen wilde hij deodorant op van papa en daarna ook nog after shave... Hoort dat erbij nu hij in groep 6 zit??? Ik moest stiekem wel lachen. Het ruikt nu heerlijk in huis ;-)
Toen de namiddag zon naar binnen scheen heb ik deze criss-cross kaart op de foto gezet. Voor een beschrijving van dit model kaart kun je hier kijken.
Het dessinpapier is van Maja Design. De lintjes en de knopen komen uit de webshop van Sew Sweet. De tag achter het afdrukje en de label bovenaan zijn gemaakt met Magnolia stansen.
De gehaakte bloemetjes heb ik gekregen van Ingeborg, een blogvriendin. Ze heeft ze gehaakt met DMC garen met een kleurverloop. Schattig he? Wel moeilijk haken!
De tekst en de poststempel zitten allebei in de stempelset Eline's Babies. Het touw is van Different Colors en te koop bij Scrap-Co.
Ook het stempelafdrukje heb ik van Ingeborg gekregen! Hihi, het is haast een Ingeborg kaart hè? Ik heb hem ingekleurd met de volgende copic kleurnummers:
huid: E13, 11, 02, 01, 00, 000, R22, 21, 20
haar: E25, 23, 21
blauw: B99, 97, 95, 93, 91
groen: G46, 82, 43, 40
kroon + sterren: YR24, 23, 20
schoenen: E49, 47, 44, 43, 42, 41
achtergrond: W7, 5, 3, 1, 00
Met deze kaart wil ik graag meedoen met de volgende challenges:

Bedankt voor je bezoekje voor al jullie enthousiaste en lieve berichtjes (you make my day!) en tot de volgende keer :-)

woensdag 22 augustus 2012

Beterschap {Whiff of Joy/Sew Sweet}

Hoi allemaal! Nou, de temperatuur is gedaald hè, en de windkracht gestegen! Maar ik zit toch buiten aan de tuintafel dit bericht te schrijven want binnen zijn de jongens tv aan het kijken en dan kan ik me nooit goed concentreren.

Vorige week woensdag is de nieuwe challenge van Whiff of Joy gestart en ik wilde jullie even enthousiast maken. Het thema is "brads of eyelets". Vergt niet veel inspanning om dat in een projectje in te passen toch?
Ik heb een kaart gemaakt voor het zoontje van mijn vriendin. Hij heeft zijn arm erg bezeerd omdat hij door de garagedeur is gerend. Daarom heeft hij er nu gips om heen zitten voor bescherming. Ik weet dat Henry op deze kaart zijn been in het gips heeft, en ik was ook niet in de war ;-) maar omdat er geen Henry met een gipsarm is vond ik deze het meest toepasselijk. In de kaart zal ik het de ontvanger nog wel even uitleggen, hihi.
Het dessinpapier is van My Mind's Eye.
Hij kijkt wel heel lief hè? En zielig... Ik heb hem gekleurd met mijn Copic Sketch markers. Dit zijn de kleurnumers:
Henry: E44, 43, 42, 40, 13, 11, 00, 000, R21, 20
stokken: B97, 95, 93, 91
gips en achtergrond: W7, 5, 3, 2, 1, 00
 Deze wolkjes heb ik gemaakt met de Magnolia praatwolkjes stans. Na het stansen heb ik ze bijgeknipt tot gewone wolken.
 De ronde beterschap stempel is van Different Colors en verkrijgbaar bij Scrap-Co in Klarenbeek.
Als je tijd hebt doe dan gezellig mee met de WoJ challenge, je kunt $25 gratis shoppen bij Simon Says Stamps winnen! Genoeg motivatie?

Tot de volgende blog!


Gebruikte materialen:

zaterdag 18 augustus 2012

Een nieuw soort fotoalbum

Een grappig filmpje over een nieuw soort fotoalbum! Natuurlijk is er van Simple Stories ook bijpassend papier verkrijbaar met daarop allerlei tags en kaartjes die je kunt snijden tot het formaat van de insteekhoesjes. Misschien dat ik zo'n album wel ga gebruiken voor een December Daily. Elke dag in december een foto maken, iets schrijven, bonnetjes en entreekaartjes inplakken... een december dagboek! Je ziet het steeds vaker in blogland en ik vind het een leuk idee.
Dus... een beetje inspiratie voor jullie:
See you soon!

vrijdag 17 augustus 2012

Whiff of Joy August Inspiration Blog Hop - Doorhanger "Don't disturb"/deurhanger "Niet storen"

Welcome to the August Whiff of Joy Blog Hop! If you didn’t come here from Jeanette’s beautiful blog, then head on over to the start of the hop at Whiff of Joy World of Ideas Blog. I don’t want you to miss a single stop on this hop!
Welkom bij de Whiff of Joy bloghop van augustus! Als je hier niet bent gekomen via het prachtige blog van mijn teammaatje Jeanette, ga dan naar de start van de hop: het Whiff of Joy World of Ideas Blog. Want je wilt natuurlijk geen enkele hop missen!

Our newest release has a baking theme. We have our sweet Maya and some of her friends in the kitchen preparing some yummy treats. And of course our beloved mouse Henry dons some chef attire too! As well, we have new sentiments, a wonderful (and much needed) numbers stamp set and some amazing new dies!
De nieuwste stempelserie heeft als thema "bakken". We hebben onze lieve Maya en een paar van haar vrienden die in de keuken heerlijke dingen aan het bereiden zijn. En natuurlijk de geliefde Henry die ook zijn kunsten in de keuken laat zien! Verder hebben we nieuwe teksten, een prachtige (en erg nodige) cijfer stempelset en een aantal super mooie stansen!

To top it all off, you asked and we listened: the lovely Spring Kit images that feature a romantic and charming wedding theme are will now be released as digital images.
En als kers op de slagroom: de prachtige stempels van de Spring Kit met als thema "huwelijk", zijn nu als digi verkrijgbaar!
This month the Design Team wants to inspire you to go beyond cards! You will find a wealth of ideas along the way and we hope that it inspires you to try out new techniques or create something different.
Deze maand wil het design team je inspireren om verder te denken dan kaarten! Onderweg zul je een schat aan inspiratie vinden en we hopen dat het je zal inspireren om nieuwe technieken uit te proberen of iets compleet anders te maken.
I made a doorhanger with the text "Don't disturb, I'm busy baking." The dessinpapers are from Eline's Huis and the buttons are from Sew Sweet. The little glass jar is from Tim Holtz and I filled it with flour ;-)
Ik heb een deurhanger gemaakt met de tekst "Don't disturb, I'm busy baking." Het dessinpapier is van Eline's Huis en de knoopjes zijn van Sew Sweet. Het kleine glazen stopflesje is van Tim Holtz en ik heb het gevuld met meel ;-)
The stamp I used is called "Baking fun". I colored it with the following copics:
De stempel die ik heb gebruikt heet "Baking fun". Ik heb hem gekleurd met de volgende copics:
skin/huid: E11, 00, 000, R21, 20, E04
hair/haar: E29, 27, 23
cap/muts: W3, 1, 00
pink/roze: R89, 85, 83, 81
green/groen: G28, 46, 82, 43, 40
bowl/beslagkom: B95, 93, 91, Y26, 21
flour/meel: E53, 51, 50
mixer/mixer: W5, 3, 2, 0, C5

A complete list of the hop can be found at the Whiff of Joy World of Ideas Blog, just in case you get lost along the way ;-)
Een complete lijst van de hop kun je vinden op het Whiff of Joy World of Ideas Blog, voor het geval dat je de weg kwijtraakt ;-)

Your next stop is/je volgende stop is Alice

Have fun with hopping! Veel plezier met hoppen!

woensdag 15 augustus 2012

Preview Whiff of Joy

Vanaf 17 augustus is er weer een nieuwe serie stempels verkrijgbaar bij Whiff of Joy. Deze keer met een kook-/bakthema. En ze zijn leuk! Voor mijn creatie van vandaag heb ik een Maya stempel gebruikt, deze heet "Those belong to me".
Voor mijn boekenlegger heb ik als basis een tag gemaakt met een Tim Holtz stans, van craft cardstock. Het dessinpapier is van Eline's Huis, net als de poststempel links bovenin.
Een close-up van het plaatje. Ik heb natuurlijk weer gekleurd met mijn copics. Dit zijn de kleurnummers:
huid: E11, 21, 00, 000, R21, 20
haar: E29, 27, 25, 23, 21
cupcakes: E57, 55, 51, E31, 30, R27, 24, 22, 21, B000, 0000
tafelkleed: W3, 2, 1, 0, 00
hond: E44, 43, 42, 40, R21, 20

Met deze boekenlegger wil ik graag meedoen met de volgende challenges:
Ribbon Girl: bingo ( ik heb gekozen voor de regel image/buttons/twine)
Simon says stamps: animal antics
Stamptacular Sunday challenge: shape it up!
Let's craft and create: make it pretty
Papertake Weekly: spots and stripes (spots on the button, stripes on the checkered paper)


Benieuwd naar nog een preview? Colleen laat er vandaag ook 1 zien!
Gezellig dat je langskwam. Tot blogs :-)



Gebruikte materialen:
vanaf 17-8 verkrijgbaar