zondag 30 juni 2013

Vintage koffer met macarons

Dit is zo'n koffer waarmee ik op vakantie zou willen gaan. Waar ik jaren '50 zomerjurken in wil leggen met daarnaast sandalen in een kanten schoenenzak. En een zonnehoed, of nog beter... een parasolletje! Mmm, heerlijk zo een beetje dagdromen ;-)
Het dessinpapier is van Farm House en de "Puur Natuur" stempel van Different Colors.
Het koffertje (set van 2) en alles wat ik er voor heb gebruikt is te koop bij Scrap-en-Co in Klarenbeek.
Voor het beplakken van de koffer heb ik het beslag er voorzichtig afgehaald, behalve de ronde hoekjes op de deksel.
 De letterstickertjes op het label zijn van Tim Holtz.
 De poststempels op het koffertje zitten in een nieuw setje van Marianne Design.
Her en der een leuk plaatje van dessinpapier van Riddersholm. 
Binnenin geen jaren '50 jurken of zonnehoed maar koekjes! Macarons om precies te zijn. Je weet wel, die mooie koekjes die er zo krokant uitzien en in de meest uiteenlopende kleuren gemaakt worden. 
Je zou er zo in willen happen hè? Maar je gaat toch twijfelen bij het zien van al die exotische kleuren... ik weet zeker dat die van mij veel verantwoorder zijn!
 Ik heb ze gehaakt met Catania katoen (ja, ook Scrap-en-Co...). Ik vond een patroontje op het blog The Royal Sisters. Drie laagjes haken en dan op elkaar lijmen met Tacky Glue.
Gezellig dat je even langs kwam terwijl ik mijn koffer inpakte! Tot de volgende blog :-)

donderdag 27 juni 2013

Brillenhoesje gehaakt

Even geleden was het vaderdag. Mijn vader heeft een leesbril en ik vond dat die een nieuw hoesje verdiende ;-)
 Eerst een paar stoere kleuren bij elkaar gezocht en toen 4 granny's gehaakt...
 Met vasten heb ik de granny's aan elkaar vastgemaakt, waarbij ik aan de achterkaant een lusje heb gemaakt van lossen die kan sluiten om de knoop aan de voorkant. Van een katoentje heb ik de voering gemaakt die ik met kleine steekjes bovenaan heb vastgenaaid.
 Dit is de achterkant, elke granny is anders van kleurvolgorde.
Paps is blij met zijn hoesje :-) en het was een heerlijk werkje. Ik denk dat er nog wel meer hoesjes zullen volgen...

zaterdag 22 juni 2013

Bloempot borduren

Het is niet mijn eigen idee, maar wel een heel leuk idee.. de bloempotjes van de IKEA borduren! Ik zag het voorbeeld in een Burda (tijdschrift zelfmaakmode) staan. Toevallig had ik 2 hangpotten in huis en was mijn hangplant aan vervanging toe, lastig dat die klimop zo vatbaar is voor spint... Maar dit plantje zal daar geen last van hebben, want het is een nepperd ;-)
Ik heb haakkatoen van Catania gebruikt, dat is een stuk steviger en voller dan borduurgaren. Het patroontje kun je zelf bedenken, go with the flow!
Leuk dat je er was en een fijne dag verder :-) Borduurse alvast, maak er wat moois van!

donderdag 20 juni 2013

Voor jou!

Het lijkt erop dat de "Besties" de harten van Nederlandse cutestamp kaartenmakers aan het veroveren zijn! Ook ik ben overstag gegaan en heb mijn eerste Bestie ingekleurd. Als je ook een Bestie wilt bestellen kun je naar hun webshop gaan. Dan zul je ook ontdekken dat het geen nieuw merk is en dat er daarom al heel veel keus is.
Maar nu naar mijn kaart. Het dessinpapier is van Magnolia, al heel oud. Achter het afdrukje zit een stukje papier uit een oud boek, dat ik heb uitgestanst met een stans van Marianne Design, net als de tab rechts met daarop "voor jou!" gestempeld. Het houten envelopje is van Kaisercraft, te koop bij Whiff of Joy. De stempel "you're so sweet" is van Magnolia en de poststempels van Marianne Design.
 Deze Bestie heeft "Strawberry Sweet Cheeks" en ik heb haar met de volgende kleurnummers ingekleurd:
huid: E13, 11, 01, 00, 000, R22, 21
ogen: E29, 27, 23
rood: R29, 27, 24, 22, 21, W3
donker groen: G29, 46, 24, 21, 20
licht groen: YG03, 01, 00, 0000
bloemetjes: Y15, YG03
De bloemen heb ik zelf geknipt uit cardstock, opgerold en een parelkraaltje erin gelijmd.
Deze prachtige border is een stans van Marianne Design.
 Een aardbeiencharm kon natuurlijk niet ontbreken!
Op de tag, gemaakt met een Magnolia stans, heb ik letterstickers van Tim Holtz gebruikt.
With this card I want to join the next challenge:
Besties Challenge: lace and pearls

Leuk dat je er was en een fijne dag verder. Voorzichtig met die hitte. Tot de volgende keer! :-) 

maandag 17 juni 2013

Tutorial: hout kleuren met Copics

Hoi hoi, gisterenochtend heb ik deze kaart al laten zien op het Copic Marker Benelux blog en nu show ik hem ook hier. Ik heb er een videofilmpje bij gemaakt over het kleuren van hout met Copic Markers.
Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik hout inkleur met mijn Copic markers. Op bovenstaande kaart kun je het resultaat zien, het hekje vooraan. In de video hieronder kun je zien hoe ik dat hekje heb gekleurd. Het is een link naar een YouTube filmpje (thanks to my hubby :-)). Het filmpje is gisteren, zondag, online gegaan op het Copic Marker Benelux blog, vandaar dat ik het heb over een "zondagse tutorial" ;-)

En daar is alweer zo'n lieve Tilda (Magnolia stempel). Ik heb de volgende Copic kleuren gebruikt:
huid: E11, 21, 00, 000, R21, 20
haar: E37, 33, YR31, E53, 51, 50
jurk: B99, 97, 95, 93, 91, YR07, 02, 00, 0000
schelp: E44, 43, 42, 40
water: BG01, 000, 0000
hek: E53, 13 35, 37, 57, 59
bloemen: B99, 95, 91, YR02, 07
Een vlaggenslinger van spijkerstof.
Het zwarte gaas zat een keer om een bos bloemen heen. Ik heb er een paar schelpjes opgeplakt.
Leuk dat je er was en ik hoop dat je hebt genoten :-)

Het is hier wat stiller dan voorheen, op mijn blog. 't Is een beetje tijd verdelen tussen bloggen en freubelen... en ook gewoon druk zijn. Jullie kennen het vast ;-) Tot de volgende keer!

vrijdag 14 juni 2013

Vaasjes

Het kantoor van mijn werk is onlang verhuisd en ik heb samen met mijn collega de aankleding gedaan. Heel leuk, samen shoppen bij de IKEA maar vooral zelf bezig geweest omdat we een heel klein budget hadden.
Voor bovenstaande vaasjes heb ik flessen van de koffiemelk gebruikt. De kleinste heb ik omhaakt met alleen maar vasten, in de kleuren van ons kantoor. De grote heb ik bekleed met restjes stof. Schuine repen stof heb ik met de lockmachine aan elkaar gestikt. Toen heb ik er een laagje fiberfil onder gelegd, om het stofje iets meer "body" te geven. De lappen stof heb ik om de fles heen gespeld, zodat ik het model op de stof had. Met de verkeerde kanten van de stof op elkaar heb ik toen de zijkanten afgelockt, gewoon met alle stiksels aan de buitenkant, dat vind ik leuk ;-)
 Hier een close-up.
 De voor- en achterkant van de stoffen hoes heb ik gespiegeld.
Nog een bloemige avond verder, en tot blogs!

maandag 3 juni 2013

Tutorial: ketting maken met Copics en krimpplastic

Goeiemorgen allemaal! Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je met krimpplastic bedels kunt maken voor aan een ketting of bijvoorbeeld een armband.
Het krimpplastic (Shrink plastic) is verkrijgbaar in verschillende scrapwinkels, ik heb het mijne gekocht bij Whiff of Joy van het merk Ranger, er zitten 5 vellen in een verpakking.
Voordat je "echt" kunt beginnen moet je het plastic aan 1 kant bewerken met een schuurpapiertje, waardoor de inkt meer schrip krijgt op het plastic. Maak verticale vegen en horizontale vegen, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Na het schuren heb ik het vel onder de kraan gehouden om het stof af te spoelen.
 Teken nu met een permanent marker figuren op de GLADDE kant van het plastic. Hou bij het tekenen rekening met het feit dat je figuur ongeveer de helf zo klein wordt na het krimpen, dus teken niet te klein. Ik wil graag bedeltjes maken voor aan een ketting, en heb gekozen voor ronde figuren. Daar heb ik kleinere figuurtjes ingetekend zoals bloemen, vlinders, hartjes of woorden. Dit uit de hand tekeken van kleine figuurtjes noem je ook wel doodlen. Als je op Pinterest zoek op "doodlen" krijg je heel veel ideeën wat je allemaal kunt tekenen.
Kleur je getekende figuren nu aan de GESCHUURDE kant van het plastic in met Copics. Hierdoor komen je Copics niet in contact met de permanent marker, wat namelijk niet goed is voor de punten van je Copics. De kleuren komen lichter over op het plastic, maar worden nog intenser na het krimpen.
Knip je figuren uit. Als je ze net als ik wilt gebruiken als bedeltje moet je er nu een gaatje in maken. Ik heb dit gedaan met het grote gat van de Crop-a-dile.
Nu zijn we toegekomen aan het wonderlijkste stukje van deze tutorial, het krimpen! ;-) Hiervoor heb je een heattool nodig (een fôhn die warme lucht geeft zonder te blazen). Hou de heattool boven het plastic op een afstand van ongeveer 8 cm en blijf heen en weer bewegen (net als bij embossingpoeder). Je kunt het plastic ook laten krimpen in de oven, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
 Tijdens het krimpen vervormt het plastic. Ik schrok de eerste keer omdat het plastic opkrulde en ik bang was dat de kanten aan elkaar zouden smelten, maar dat gebeurt niet. Je ziet op de foto hierboven dat het plastic ook een stuk dikker wordt.
 De eerste figuurtjes tekende ik met een dunne zwarte permanent marker, maar halverwege hield die er mee op en moest ik doorgaan met een dikkere.
Dit zijn de Copic kleuren die ik heb gebruikt:
YR02, 09, 12, 15
Y15
G29, 46
R32, 35, 39
RV14, 19
BV04, 08, 13
V17
 En hier zijn alle bedeltjes klaar.
 Je kunt ze aan een ketting bevestigen door er een ijzeren ringetje aan vast te maken, ik heb het echter anders gedaan. Ik heb drie dunne linten genomen en ben die gaan vlechten. Tijdens het vlechten heb ik steeds een bedel aan 1 van de linten geschoven.
Zie hier het resultaat. 
Was trouwens heerlijk zonnig in de tuin toen, even genieten! ;-)

Fijn dat je er was en wie weet tot gauw!

zaterdag 1 juni 2013

Love blooms where kindness is planted

Gisteren was het mijn beurt om een nieuw project te showen op het Copic Marker Benelux blog. Ik heb een kaart gemaakt met een Magnolia stempel daarop.
 Het dessinpapier is van My Mind's Eye en ik heb 4 stanzen gebruikt: de doily en het hekje van Marianne Design en een randstans en een tag van Magnolia.
Deze lieve stempel van Magnolia waarop Tilda zaadjes plant heb ik natuurlijk ingekleurd met Copic Markers ;-) Dit zijn de kleurnummers:
huid: E13, 11, 00, 000, R21
haar en zak: E49, 47, 44, 43, 42, 41
jurk: BG78, 75, 72, 70
rood: R29, 27, 24, 22, 21, 20
zaadjes: E40, Y26
achtergrond: BG01, 000, 0000
vogels: BG78, 75, 72, 70, R27, 24, 22, 20, YR24
De vogeltjes wilde ik al heel lang graag aan mijn collectie toevoegen, tot ik ze een poos geleden kreeg van mijn blogvriendin Kylie :-)
De kleine bloemetjes heb ik gemaakt met een retro flower pons van EK Success, de kleinste.
 Deze plaatjes komen uit dessinpapier van Riddersholm Design.
De gestempelde accenten aan de hoeken van het stempelafdrukje zijn gemaakt met een stempelset van BoBunny.
 Deze tekst is een stempel van Whiff of Joy en komt uit de stempelset "Spring Sentiments". Het is een set die ik steeds weer gebruiken kan en hij is nu toevallig in de aanbieding bij Whiff of Joy!
Leuk dat je er was vandaag en ik hoop dat je maandag weer even langskomt om de Copic tutorial te bekijken die zondag al op het Copic Marker Benelux blog zal verschijnen en maandag dan hier. Tot dan!