zondag 26 april 2015

Mannenkaarten en meer...

Dat was lang geleden... dat ik een kaartje had gemaakt! En dan deze week meteen 2, en ook allebei al weer verstuurd :-)
 Mannenkaarten, leuk om te doen.


 Verder kocht ik nog een paar bollen wol erbij voor mijn plaid, wat extra kleurtjes.
  Ik ben er nog steeds niet uit welk patroon ik ga gebruiken voor de deken... Worden het granny's? Of toch strepen... of ruiten?

Keuzes... moeilijk. Beslissen is niet mijn sterkste punt. Welk patroon zouden jullie kiezen?
 Afgelopen week kreeg ik een tas vol stoffen en een heleboel lintjes, kant en biasband van Tonneke.
Heel blij mee :-) En kijk eens wat ik vond tussen de spulletjes. Leuk zo'n vintage foto!
Ik maakte ook plannen voor een nieuwe spijkerbroekentas, een Pip-versie.
 We hebben nu bloesems in eigen tuin!
 Ik genoot van het zonnetje vorig weekend.
 En mijn zig-zag kussenhoes vordert. Het zijn niet mijn favo kleuren, maar wel de kleuren van Ruben's slaapkamer, dus hij zal daar mooi staan.
 Ik ben niet zo'n fan van tulpen (nou ja, alleen de eerste 2 dagen eigenlijk) maar pioentulpen zijn natuurlijk heel wat anders ;-)


En dan eindig ik deze blog met een foto van mijn stekensjaal van de Koffie & wol afleveringen. Zo gezellig elke vrijdagmiddag!
Nou, hopen voor al die mensen op de vrijmarkten morgen dat het toch nog mooi weer wordt op Koningsdag. Veel plezier!

vrijdag 17 april 2015

Spijkerbroekentas nummer 7 (verkocht)

Heel erg bedankt voor al jullie mooie reacties op mijn vorige blog, heerlijk om te lezen allemaal! Fijn dat jullie je herkennen (pfieuw...).

En dan nu naar vandaag. Dit beginnen toch wel favoriete berichtjes van mij te worden hoor, de "spijkerbroekentas-nummer-zoveel-berichtjes". Hihi ;-) Hopen op goed weer en dan kan hij op het tuinbankje voor de fotoshoot.
 Deze tas is voor de 14e verjaardag van de kleindochter van Tonneke. De kleindochter houdt van paars en van stoer. Paars combineert mooi met groen en lime, dat zie je in de mode ook vaak samen gaan.
De letter NY (New York) 28 heb ik uit fleece geknipt (met een lettertype uit Word als voorbeeld op mijn scherm), op tricot gelegd en nog eens uitgeknipt, maar dan iets groter. 
Als accessoire heb ik een sleutelhanger gemaakt, van strengen tricot. 
 De "rondjes" zijn gemaakt met yo-yo makers van Clover (handwerkzaak of markt).
Het is zo leuk om alle merkjes en labels bij elkaar te zoeken en te rangschikken. 
De binnenkant is van groen-wit gestreepte katoen, met een bijpassende binnenzak natuurlijk!
 Verder kwam deze week het nieuwe boek van Haken & Kleur uit: Buiten. Oh, het is weer om te smullen hoor!
Op mijn werk hebben we de gewoonte dat iedereen voor 1 collega een verjaardagskado koopt. Gisteren kreeg ik van mijn collega Piet mijn kado (ik was zaterdag jarig) en ik ben er super blij mee. Het is een grote! lap stof die hij speciaal voor mij heeft gekocht in Nigeria (alleen het idee al dat hij dat met aandacht heeft gedaan en dat het van zo ver komt en dat iemand dit heeft GEMAAKT). Er is gebruikt gemaakt van de tie & dye verftechniek, je ziet links de afdruk van de touwen op de stof, mooi hè. Maar net zo mooi waren zijn vriendelijke woorden bij het geven. We zouden er een gewoonte van moeten maken om allemaal minimaal 1x per dag 1 iemand een compliment te geven, hoeveel mooier zou de wereld dan worden... Ik ga het proberen!
 Verder ben ik óók nog begonnen met een geheim project waarover ik jullie NIETS kan vertellen. Dus laat ik jullie nu in spanning achter... :-)

Gezellig dat je langskwam, tot de volgende blog.

maandag 13 april 2015

Van de buitenkant...

Ik ben helemaal weg van de nieuwe serie Koffie en Wol, door Saskia in samenwerking met Wolplein. Elke vrijdag een nieuwe aflevering te zien op het Wolplein blog. Ik ben ook begonnen met de stekensjaal die Saskia maakt in de afleveringen.
Ik gebruik Scheepjeswol Soft fun, omdat ik daar nog een paar bollen van had liggen en het me zo lekker zacht leek voor een sjaal. Het is wel een stuk dikker dan het garen dat Saskia gebruikt, maar tot nu toe lukt het wel.
 En ik bestelde ook 10 bollen Stylecraft, om een plaid voor op de bank van te maken. Ik weet nog niet of ik met 10 wel uitkom, maar dat zien we dan wel weer...

Maar dan wat betreft mijn titiel "van de buitenkant...". Eén van jullie schreef een poosje terug in een reactie: "Zo, wat een mooie foto's en wat een lekkere dingen maak jij, je moet wel veel energie hebben!" Maar het tegendeel is vaak waar. Van de buitenkant lijkt het soms allemaal zo mooi: prachtige foto's, heerlijke baksels, nieuwe projecten... Zo kan een leven er op een blog of op Facebook bijna perfect uitzien.

Wat jullie echter niet zien is dat ik vanavond te ingespannen aan mijn spijkerbroekentas heb gewerkt en daarom erg zere schouders heb (ja, kan ook beter stoppen met typen eigenlijk). Dat de moestuintjes van AH waar ik een poosje geleden zulke mooie foto's van liet zien, zijn mislukt. Vergeten water te geven en te lang gewacht met verpotten, daar had ik gewoon echt geen zin in...
Dat de gezonde ontbijtkoek die ik vorige week maakte, na 2 dagen echt niet meer te eten was (geen idee wat er mis is gegaan).
 Dat mijn heren na het maken van dit Paasvuur zo enorm stonken dat echt alles in de was moest ;-) Maar het is een mooi plaatje hè, jongens die fikkie mogen stoken, maar die vieze kniëen daar baal ik regelmatig van hoor!
 Dat ik al ruim een jaar (of anderhalf?) bezig ben met deze omslagdoek en dat de rand een beetje "trekt".
 Dat ik ben begonnen met een nieuw zigzagkussen, voor mijn andere zoon, en dat ik moet oppassen dat ik wel geniet van het maken omdat ik het graag af wil hebben, want ik wil niet dat hij zo lang op het kussen moet wachten omdat zijn broer hem al wel heeft ontvangen (tweelingproblematiek).
Tja... de buitenkant. Zo hebben we allemaal een buitenkant en bij de één lijkt deze wat meer op de werkelijkheid dan bij de ander.
 Dit is tijdens mijn verjaardagslunch, samen met mijn hubby. Mmm, dit is wel de werkelijkheid, het was gewoon ècht een leuke dag. Ha, heerlijk!
Nou, misschien 1 dingetje dan: ik dronk dit kopje thee zonder suiker, want ik drink nu zo'n 1,5 maand thee zonder suiker (suiker is niet zo goed, schijnt), maar ik vind het nog steeds niet zo lekker als mèt suiker. En soms word ik erg gestresst van het minder suiker, minder E-nummers en vooral veel groenten en fruit ritme... Gelukkig las ik de ontstressende opmerking op het blog Smakelijck: te stressvol? doe dan even een stapje terug en bedenk dat stress slechter voor je is dan een paar E-nummers. (pfff, ik dacht even dat ik de enige was...) 
 In een winkel/restaurantje kwam ik dit leuke hoekje tegen, moest ik even fotograferen want het leek mij een leuk idee voor thuis met die lijst en allerlei foto's... De werkelijkheid is dat het er waarschijnlijk nooit van gaat komen om dit uit te voeren. Te veel ideëen (150 borden op Pinterest), te weinig tijd...
 Dit is Toffee, 1 van onze nieuwe huisgenootjes. De werkelijkheid? Hamsters zitten nooit eens stil, en ze kunnen best hard bijten...
 Een gezonde lunch. Was heerlijk, kan ik niets negatiefs over verzinnen... Misschien alleen dat ik me daarna propje vol voelde, vanwege een stoelgang probleempje. Ook weer zoiets wat je niet ziet aan de buitenkant (euh, gelukkig maar ;-))...
Prachtige rode rozen, maar oh, ik heb me wel lelijk geprikt aan een doorn!
Nou, misschien voor mijzelf nog wel de grootste les: het is niet altijd wat het lijkt aan de buitenkant. Want als ik om me heen kijk voel ik me vaak overdonderd door de dingen die andere mensen kunnen, de energie die ze hebben, het gemak waarmee ze van het leven lijken te genieten, en van vakanties ;-)
Dan pak ik nog eens de ansichtkaart van Flow die in mijn gang hangt, en laat de spreuk op me inwerken, om hem na het maken van de foto weer precies, exact en perfect recht terug te zetten... Kleine stapjes vooruit!

zaterdag 4 april 2015

Gehaakt zigzag kussen

Wat heerlijk, ik heb een finish! Mijn zigzag kussenhoes, waarvan het haken een eeuwigheid leek te duren... Maar het was wel een fijn werkje.
Bovenaan heb ik lusjes gemaakt voor een heleboel (vintage) knopen.
Hier ligt het kussen op zijn plekje waar het hoort: op Ruben's kamer. De jongens hebben sinds een paar maanden een eigen kamer. Ze hebben zelf een cool behangetje uitgezocht. Het werd alleen iets anders dan ik in gedachten had toen ik een jaar geleden aan de kussenhoes begon. Tja, dat heb je met tienerjongens hè, die willen niet meer altijd wat ik wil... Maar ookal is er op zijn kamer verder geen blauw of bruin, ik vind het kussen toch wel mooi staan. En Ruben is er blij mee.
De kleine hangvaasjes in mijn paastak zijn nu ook gevuld!
 En ik maakte 2 hangers erbij :-)
Hebben jullie donderdagavond ook de Passion gekeken? Het was weer mooi. Een mooie aanloop naar Pasen.
Ik wens iedereen een heel fijn Paasweekend!