vrijdag 29 mei 2015

Groen, bloemen en cactussen...

Ik ben vandaag (en gisteren) een beetje GROEN! Hihi. Ik had mijn nagels grasgroen gelakt maar de kleur matchte niet goed, dus ik heb nog wat kleurtjes geprobeerd bij de HEMA. Thuisgekomen heb ik mijn andere hand maar aangepast ;-) 
 Mijn moeder had een leuke kringloopvondst: geborduurde blousjes.
 Mooi hè, dat folklore...
Het blijven waarschijnlijk geen blouses, de borduursels zullen gebruikt worden op andere naaiwerkjes, zoals tassen ;-)
 Afgelopen weekend liepen wij een rondje park en toen zag ik een veld vol madeliefjes,
en ik plukte een bosje veldbloemen...
... die thuis in een vaasje naast de pioenrozen kwamen te staan.
Zelfs mijn haakwerkje is vandaag groen! Al weken zat het idee in mijn hoofd om cactussen te haken. Ik heb een heleboel plaatjes gepint op Pinterest maar kwam erachter dat er niet veel gratis patroontjes beschikbaar zijn.
Ik was aan het begin van de week al begonnen met zelf prutsen en verzinnen, ook best leuk geworden, maar toen kwam een paar dagen geleden de nieuwsbrief van Wolplein.nl binnen! Met 4 mooie cactuspatronen daarin!
Wil je ook cactussen haken? Kijk dan op het blog van Wolplein voor de patroontjes!
Tot de volgende blog!

woensdag 13 mei 2015

In de schijnwerpers!

Hoe gaaf is dit! Nominette is een webshop waar je labels met eigen logo en lint kunt bestellen. En ik sta op hun blog in de schijnwerpers :-)))  Zo leuk en zo gaaf, ik voel me vereerd...
Inline afbeelding 1

Vorige week waren wij bij de IKEA en kochten we deze leuke solarlampjes. Voor ze naar buiten gaan hangen ze binnen nog even mooi te zijn.
 Wat was het een mooi weer op moederdag hè.
 En wat ruiken de seringen lekker!
 En nog een laatste kiekje, van de spijkerbroekentas waar ik momenteel mee bezig ben. Een tas in PIP-stijl wordt het.
Gezellig dat je langskwam en tot snel!

zaterdag 9 mei 2015

Moederdag

Morgen is het moederdag. Ik heb een klein kadootje voor mijn moeder, gedeeltelijk zelfgemaakt. 
Ik zag deze leuke mok bij de Xenos. Heb hem deze week op het aanrecht laten staan en een keer geroepen: kijk, deze heb ik voor oma gekocht, leuk hè? Als stille hint ;-) Hoort eigenlijk niet natuurlijk, maar goed...
Ik heb er een onderzetter bij gehaakt in haar favo kleuren.
Even leuk ingepakt.
Als we het dan toch over mijn moeder hebben... ze is een tas aan het maken! Heel mooi met een vintage borduurwerk op de voorkant. Ze kwam bij mij een stofje scoren en een spijkerbroek ronselen (want die had ze allemaal aan mij gegeven...).
 Er komt nog een schouderband aan.
 Zo leuk met al die bandjes erop.
 Dat smaakt naar meer! Het volgende borduurwerkje ligt al klaar en dit gaat een shopper worden.
 De jongens hebben een week geleden een Playstation 3 spel gekocht, online besteld. En toen begon het GROTE WACHTEN... We zijn de afgelopen week door verschillende stadia heen gegaan. Het begon met: "Waarom werken ze daar niet in het weekend mam, nu moeten wij extra lang wachten" en ging toen over naar "eigenlijk is het heel leuk dat we moeten wachten, dan kunnen we ons er op verheugen, en verheugen is fijn..." (bijna exact de woorden die ik de dag daarvoor gebruikte om ze geduldiger te maken) tot "weet je zeker dat de postbode pas 's middags komt?" en het eindigde met "wij gaan door de buurt fietsen om te kijken of we de postbode al zien!"
En toen lag het spel ineens op de deurmat!
 En roets... weg was het alweer ;-)
 Het was af en toe mooi weer om lekker op de fiets te zitten.
De vorige keer al liet ik mijn gehaakte armbandje zien, hierboven de "making of".
 Prachtige blauwe regen, wat ruikt dat lekker.
 In de auto, onderweg naar IKEA, haaktijd!
 Ik heb ze al op meerdere blogs voorbij zien komen en ze staan nu ook bij mij te pronken: de vaasjes van de Xenos.
 Ik ben begonnen aan een nieuw project: een gehaakte tas. Geïnspireerd door de capritas van Saskia uit Koffie&wol.
 En dit wilde ik al heel lang, een schaarhangertje haken. Vorige week zondag heb ik het patroontje uit een oudere Simply Haken erbij gepakt en er 2 gehaakt. Eén voor mij en één om weg te geven.
Soortgelijke patroontjes zijn ook te vinden op Pinterest.
 Een fijne moederdag morgen!

zaterdag 2 mei 2015

Stekensjaal en buiten...

Gistermiddag kwam aflevering 8 online van Koffie & wol en dat betekende huiswerk voor mijn stekensjaal! Een nieuw rijtje bloemen is het geworden. Saskia noemt ze lelietjes van dalen, daar lijken ze wel een beetje op met die lange bladeren hè. Dan heb ik dus oranje lelietjes van dalen ;-)
 Gisterochtend (toen ik aan het wachten was tot Koffie & wol online kwam...) heb ik een armbandje gehaakt uit het nieuwe boek "Haken en kleur Buiten". Het patroontje hiervan kun je ook hier vinden. Oh, ik voel dat er nog meer armbandjes gaan volgen... bij elke outfit één ;-)
 Een paardenbloem midden in ons gazon. Best mooi en vrolijk eigenlijk hè? Waarom wil ik ze dan toch niet in mijn tuin hebben?
Als ik buiten ga haken dan neem ik altijd een emmertje mee, om mijn bolletje in te laten "rollen". En dat ziet er dan zo uit...
Lekker weertje vandaag hè? Mooi begin van de voorjaarsvakantie. Tot de volgende blog!