zondag 30 januari 2011

Flower vase and tea light holder/ Bloemenvaas en theelichthouder

Een week geleden had ik een kadootje nodig. En omdat ik het het leukst vind iets te geven dat zelf gemaakt is, heb ik dit bloemenvaasje en deze waxinelichthouder gemaakt.
Ik heb twee jampotten gebruikt en daar "jasjes" voor gehaakt. Heerlijk werkje hoor, haken! Bijvoorbeeld als je naar "Boer zoekt vrouw" op de tv kijkt... ;-)

Een fijne zondag verder!

donderdag 27 januari 2011

Happy mail

Hoi hoi, gezellig dat je langs komt kijken! Precies op tijd ook, want er begint NU een nieuwe challenge op het Tickled Pink Challenge Blog, en die wil je niet missen! ;-) Ons thema deze week is "vintage"... kan het makkelijker? Lol...
Voor mijn kaart heb ik Cherrie with Mail gebruikt. Ik kreeg vorige week een reactie dat de Cherries zo lijken op CC Design stempels. En dat klopt ook! Ze zijn getekend door dezelfde persoon, alleen de Cherries speciaal in opdracht voor TPS, vandaar...
Ik heb dessinpapier van Webster's Pages gebruikt en de postkaart gemaakt met stempels van Eline's Huis en Viva Decor (zo heet het geloof ik).
De ticket stempels zijn van Whimsy Stamps.
Cherrie is ingekleurd met copics. Ik heb het haar een beetje streperig ingekleurd, vind zelf dat het wel leuk is geworden.
huid: E13, 11, 21, 00, 000, R21, 20
haar: E49, 27, 25, 13, 21, 50
rood: R89, 85, 83
blauw: BG78, 75, 72, 10
brieven: E53, 51, 50
Challenges:
- Sentimental Sundays: kleurenchallenge
- Sketchy Colors: de sketch
- Wild Orchid Challenge: let's get sentimental
- Crafty Creations: heat it up (I used warm colors)
Als ik door mijn keukenraam naar buiten kijk, dan kijk ik langs deze mooie bloemen. En door een vies raam, dat klopt, maar laten we het alleen maar over de bloemen hebben... ;-)

Ik hoop dat je weer inspiratie hebt opgedaan en het zou gezellig zijn als je meedoet met onze Tickled Pink Stamps Challenge! Kom ook zeker gewoon even kijken op het blog, want wow... ik heb een stelletje talentvolle collega's!

dinsdag 25 januari 2011

A little yummy for your tummy

Deze week mag ik Special Guest Designer zijn op het Stamping Bazaar blog. Tjonge, wat een eer om daar voor gevraagd te worden! Ik vind de stempels die Marina ontwerpt super cute. Met de digi die ik mocht uitkiezen heb ik een kadoverpakking gemaakt. Ik heb een papieren zak beplakt met dessinpapier van Cosmo Cricket ("circa 1934").
De tekststempel op de tag is van Magnolia, net als het etiketje links onder. De bloemen van boekpapier heb ik gemaakt met de Retro Flower ponsen van EK Success met daaronder blaadjes van een Martha Stewart pons. Het rode bloemenband heb ik gekocht bij het Scrapbookdepot en de rand daaronder is gemaakt met een Magnolia stans.
Ik moet zeggen dat ik het zelf vrij vol en druk vindt geworden. Soms heb je dat, dan loopt het gewoon zo...
Wat een leuke kangaroe he? Ze heet "Susie with pie" en is verkrijgbaar in de webshop van The Stamping Bazaar. Ik heb haar gekleurd met de volgende Copic marker kleuren:
Susie: E57, 55, 53, 30, 51, 50, R22, 21, 20
taart: E27, 25, 13, BG99, 96, 93, R29, 27, 24, 22
In de zak heb ik een cakemix gedaan, zodat het een leuk kindercadeautje is geworden.
Challenges:
- Cute Card Thursday: recipe 1, 2, 3 (1 image, 2 ribbons, 3 dessinpapers)
- Simon Says Stamp challenge: bingo! (brads, flowers, ribbon)
- Stampin' Sisters in Christ: vintage
- The Crafty Pad: something girly

Bedankt dat je langskwam kijken. Tot de volgende keer!

zaterdag 22 januari 2011

Shoot for the moon

Deze Tilda van Magnolia komt uit de kerstcollectie van 2010, maar ik had de stempel nog niet gebruikt. Ik kon natuurlijk niet wachten tot de volgende kerst, dus heb haar een andere bestemming gegeven ;-) Engelen hebben we tenslotte het hele jaar door nodig, toch?
Bij Creashop Duymelot is deze maand een leuke sketch te vinden. Ik heb hem gebruikt voor mijn kaart. Daarbij moet je de kleuren blauw en bruin gebruiken. Ik had nog wat dessinpapier van TPC Studio liggen, waar ik mijn jaarboek 2010 mee heb gemaakt, en dat waren precies de kleuren die ik zocht! De randen heb ik gestikt op de naaimachine.
Toen ik deze digistempel van Raindrop Echo Design (verkrijgbaar bij Whimsy Stamps) zag moest ik meteen aan deze Magnolia stempel denken. Ik heb de tekst geprint op wit cardstock, de randen geinkt en pareltjes aangebracht met de pearl pen cream. Achter de tekst heb ik een bruine "swirl" geplakt, uitgestanst met een Shapeabillitie van Spellbinders (ik geloof dat ze fancy tags heten, maar weet het niet zeker). Ik heb dus niet de hele tag gebruikt maar alleen de versiering. Dit idee zag ik bij Kellie, die altijd van die leuke, bijzondere dingen verzint :-)
Nou, hier zit ze dan. Ingekleurd met de volgende copic kleuren:
huid: E11, 21, 00, 000, R20, 21
haar: E49, 27, 25, 21, 50
jurk: BG78, 75, 72, 10, W8, 5, 3
sokken: E43, 42, 41, W3, 1
ster: Y28, 26, 21, stok: E49, 47, 44, 43, 42, 41

Challenges:
- Creashop Duymelot: gebruik een magnolia stempel, de sketch en de kleuren blauw/ bruin
- ABC Challenge: magical
- Simon Says Stamp: bingo card (I used brads, lace and gems)

Gezellig dat je langskwam en hopelijk tot gauw!

vrijdag 21 januari 2011

Mid-month reminder Fuzzy Wuzzy challenge

Joepie, het is vrijdag. Het is weekend! En... het is de dag om jullie te herinneren dat we halverwege de maand zijn en dus halverwege de challenge bij The Fuzzy Wuzzy Challenge! Onze eerste challenge van dit jaar is een makkelijke: everything goes. Als je maar een dierenstempel gebruikt :-)
Ik heb een kadokaart tag gemaakt. Maar ik kom er nu achter, dat ik geen foto van de binnenkant heb gemaakt :-( Vanmorgen heb ik hem gegeven, dus die foto gaat er ook niet meer komen. De tag is uit 1 stuk cardstock gemaakt van 10 cm breed en 30,5 cm hoog. Ril je papier op de lange kant op 13,5 en 27 cm. Vouw je papier op de rillijnen. Het stukje van 3,5 cm vouw je naar binnen en daar kun je je kadokaart achter stoppen. Aan de gesloten kant snijd je de twee hoeken schijn af, zodat het een tag wordt.
Het dessinpapier is van Webster's Pages. De ronde stempel is van Whimsy Stamps, Raindrop Echo's, en de swirl daarachter is gemaakt met een Sizzix stans.
Dit super lieve beertje is een digistempel van een nieuwe webshop, Teddy Bo. Ik kwam hier terecht na een tip van Kathy. Thank you so much hun, for spreading the news about these adorable bears!
Deze stempel is Teddy Bea, het vriendinnetje van Teddy Bo. Ik heb haar ingekleurd met copics:
beer: E47, 44, 43, 42, 41
muts en laarzen: E29, 27, 25, 13, W8, 5
jurk: RV99, 95, 93, 92
rood: R39, 29, 27, 24, 22
brief: E53. 51, 50
achtergrond: W5, 3, 1, BG10, B0000

Challenges:
- Stamptacular Sunday Challenge: not square
- Wild Orchid Challenges: let's get sentimental
- Copic Creations: anything new
- Cute Card Thursday: 1, 2, 3 recipe (1 button, 2 stamps and 3 dessin papers)
- Stamp Challenge: cute somethings
- Totally Papercrafts: add a heart

Geniet van het weekend!

donderdag 20 januari 2011

Tickled Pink Stamps Challenge #3

Bij ons is het nog donderdagmiddag, maar in Australie is het al vrijdag. En vrijdag betekent... een nieuwe challenge bij Tickled Pink Stamps! Deze week hebben we een leuke sketch:
 Sketch #1
En dit is mijn uitwerking, het is een "rozige" kaart geworden ;-)
Het dessinpapier is van Eline's Huis, het metalen hoekje en het lettertjes lint van Your Zoap, de metalen bloem en de pins van Het Scrapbookatelier. Het rode... tja, wat is het eigenlijk... band met een houtvezel stuctuur, komt bij Bunny Zoe's Crafts vandaan.
Dit borduurtje heb ik gemaakt naar een patroontje in het Eline's Huis boek. Ik heb het 's nachts geborduurd toen ik niet kon slapen van de kriebel hoest ;-)
Deze Cherrie Rose is ook 1 van de nieuwe Valentijns stempels van Tickled Pink Stamps. Maar ik vind deze eigenlijk geschikt voor het hele jaar. Ehm, misschien iets minder voor kerst... lol!
Cherrie is ingekleurd met copic sketch markers. Hier de kleurnummers voor jullie:
huid: E11, 02, 01, 00, 000, R21, 20 (ben nog steeds bezig te ontdekken wat ik nou de mooiste huidskleur vind...)
haar: E27, 35, 31, 41
schoenen: E27, 25, 35, 31
groen: G99, 94, 82
roze/ rood: R89, 85, 83, 81
broek: W8, 5, 3, 1

Challenges:
- Bunny Zoe's Crafts: love is in the air
- All That Scraps Wednesdaychallenge: valentine
- Ribbon Girl's Color Challenge: roze en groen
- The Crafty Pad: something new (the digi stamp, the metal flower)
- Copic Creations: anything new (the digi stamp, the metal flower)
Een blik op de binnenkant van de kaart. De stempel op het roze papier is van Eline's Huis.

Bedankt voor het langskomen. Vergeet niet bij het challengeblog langs te gaan, want daar valt weer veel inspiratie op te doen! En als je een Tickled Pink Stamp hebt, doe dan gezellig mee deze week :-) Kellie heeft haar webshop aangepast, de TPS zijn nu niet meer aangegeven met een * maar met een - , zodat ze nog steeds bovenaan in de rij staan. Kellie verkoopt ook andere stempel merken, maar om mee te doen met deze challenge heb je echt een "huismerk stempel" nodig. Maar die zijn ook niet te weerstaan toch? ;-)

Tot gauw.

dinsdag 18 januari 2011

Just a note to wish you well

Tjonge, dat heeft lang geduurd, maar vandaag is eindelijk weer een dinsdag met een kaart voor A Spoon Full of Sugar. Ons team is uitgebreid en ik zit nu in de groep die om de week een bijdrage levert. Dat geeft me iets meer tijd voor de andere design teams ;-) Deze week is ons thema: blauw en groen. Echt een leuke combi he?
Het dessinpapier is van Webster's Pages. De tekststempel is een digi van Raindrop Echo's.
Deze Tilda van Magnolia heb ik ingekleurd met copic sketch markers. Dit zijn de kleurnummers:
E11, 21, 01, 00, 000, R21, 20
haar: E29, 27, 25, 13
blauw: BG78, 75, 72, 10, W3, 1, 00
groen: YG97, 95, 93, G20, W3, 1, 00

Challenges:
- Paperplay: cutie patootie
- Dutch Dare: stitching
- Just Magnolia and Hangler Stangler: my favorite things (dp's, cardboard and lace)

Bedankt weer voor het langskomen en maak er een mooie dag van!

donderdag 13 januari 2011

In my {heart} on my mind

Soms heb je een papierlijn die helemaal klikt, ken je dat? Nou, dat heb ik met Basic Grey Curio. Ook voor mijn tweede kaart voor Tickled Pink Stamps Challenges heb ik dat papier gebruikt. En weer zo'n lieve nieuwe Cherrie stempel. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar bij de webshop Tickled Pink Stamps. Als je rubber stempels besteld zijn de verzendkosten tot 4-5 stempels maar €1,90 ($2,30) en digi's hebben natuurlijk geen verzendkosten ;-)
Het thema van de challenge deze week is "I {heart} you".
LET OP!!! BELANGRIJK!!!
Om mee te doen aan onze uitdaging moet je wel een stempel uit de Tickled Pink Stamps serie gebruiken. Op de website staan ze vermeld met een * ervoor. Kellie verkoopt ook andere stempelmerken, maar voor de challenge moet het dus een "huismerk" stempel zijn ;-)
Ik heb een joy-fold kaart gemaakt. Een werkbeschrijving van dit model kun je hier vinden. Ik heb alleen de opening aan de andere kant gemaakt en de sluiting iets verandert. Binnenin de kaart heb ik genoeg ruimte om een persoonlijk boodschap te schrijven.
De tekst is een digistempel van Raindrop Echo Design (Miss You Sentiments), ik heb hem afgedrukt op een tag. "Cherrie with Heart" heb ik ingekleurd met copic sketch markers, hier zijn de kleurnummers:
huid: E11, 21, 01, 00, 000, W3, R20, 21
haar: E29, 27, 25, 13
hart: R29, 27, 24, 22, W3, 1, 00
jurk: YG97, 95, 93
schoenen: E59, 57, 34
Ik hield wat smalle stroken dessinpapier over en daarmee heb ik de achterkant van mijn kaart beplakt.

Challenges:
- Cupcake craft: something new (a new digistamp)
- Basic Grey: dots and spots (used paperpad Basic Grey Curio)

Een fijne dag verder en leuk dat je langs kwam :-)

zondag 9 januari 2011

Home is where the heart is

Hoi hoi, op deze zondagavond! Even een kort bericht van mij om je mijn laatste projectje te laten zien. Echt een project "naar mijn hart"! Lekker vintage...
Deze wandhanger is bijna helemaal van restmateriaal gemaakt. De basis is van golfkarton, met daarop een bladzijde uit een oud muziekboek. Onderaan een stuk kant en daarop een stuk uit een oud gordijn.
De inspiratie voor deze hanger heb ik gevonden op het blog van Anne, daar raak je echt niet uitgekeken!
Het hart is uit de hand geknipt en bewerkt met crackle paint (kleur: fired brick). Daarna heb ik erop gestempeld met een clearstempel van een oud lettertype (Artemio, verkrijgbaar bij Het Scrapbook Atelier). En hier komt de challenge van Simon Says Stamp and show om de hoek kijken. De uitdaging deze week is om een nieuwe stempel te gebruiken!
De letters van "heart" heb ik gemaakt met een stans van Tim Holtz (Carnivale). De rest van de tekst is getypt op mijn oude typmachine.
De swirl achter de bloemen heb ik uit dun grijsboard gestanst met een Sizzix stans (corners, flourish #2). Daarna heb ik hem bewerkt met crackle paint (kleur: picket fence).
De banner is een smalle strook wit papier, bewerkt met distress inkt Vintage Photo, net als alle andere onderdelen. Daarna heb ik hem bol op de wandhanger vastgemaakt met een nietmachine.

Ik hoop dat je een leuk weekend hebt gehad. Nu begint er weer een nieuwe week, maak er een mooie van!

vrijdag 7 januari 2011

Get well soon!

Vandaag begint er een nieuwe challenge bij The Fuzzy Wuzzy, het o-zo-gezellige dierenstempel challengeblog... lol! Het thema is deze maand "alles mag", zo aan het begin van het nieuwe jaar moeten we niet te moeilijk doen, toch? De challenge wordt gesponsord door Whiff of Joy met twee stempels!
Dit zakdoekmapje heeft een poosje bij mij thuis liggen wachten op de finishing touch. Ik was eraan begonnen tijdens de Cutiedag, heeeeeeel lang geleden ;-) Ik hoefde alleen de stempel nog te kleuren en de voorkant te versieren. Toen ik deze challenge en de sponsor zag, dacht ik dat het goed zou passen.
Leuk om iemand die ziek is een zakdoekmapje te sturen in plaats van een kaart. Je kunt achter de zakdoeken een tag stoppen waar je je boodschap op schrijft. De blaadjes heb ik gemaakt met een Martha Stewart rozenblaadjes pons. De tekst stempel is van CC Design. De rand van de cirkel heb ik met een zwarte fineliner versierd. Een maakbeschrijving van dit mapje kun je hier vinden.
Deze "Henry" van Whiff of Joy heb ik ingekleurd met copic sketch markers, met de volgende kleuren:
muis: E37, 35, 34, 31, 30, R24, 22, 21
blauw: B39, 37, 34, 32
zakdoeken: T2, 0

Kijk ook zeker even naar wat de andere dt-leden hebben gemaakt. Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan! Tot gauw.

donderdag 6 januari 2011

First Tickled Pink Stamps Weekly Challenge

Yes, yeah... whoohoo! Daar zijn we dan met de 1e wekelijkse challenge van Tickled Pink Stamps. We hebben al enorm veel volgers gekregen, bedankt allemaal voor jullie bezoek aan ons nieuwe challengeblog! Kijk snel of jij een gelukkige winnaar bent van 1 van de "welkom prijzen".
Deze eerste challenge maken we het je makkelijk: alles mag, anything goes. Om mee te doen moet je wel een stempel van Tickled Pink Stamps op je project gebruiken. Voor deze kaart heb ik de nieuwe stempel "Cherrie with Tag" gebruikt, binnenkort verkrijgbaar bij Tickled Pink Stamps. Het dessinpapier is van Basic Grey (Curio). Staat in mijn top 3 op dit moment, dus je zult het nog wel vaker zien ;-) De postkaart op de achtergrond is gestempeld op stof met een stempelset van Eline's Huis en Viva Decor.
Ik heb Cherrie ingekleurd met copic sketch markers. Dit zijn de kleurnummers:
huid: E11, 01, 00, 000, 0000, R20, R21
haar: E27, 25, 53, 51
tag: E43, 42, 41, W3, 1, 00
roze: R22, 21, 20, E55, 53, 51, 50
groen: YG99, 97, 95, 93, W8, 5, 3, 1, 00

Het zou heel gezellig zijn als je meedoet met onze challenge! Natuurlijk is er een leuke prijs te winnen: 2 digistamps naar eigen keuze. Als je tijd hebt kijk dan zeker ook even naar de prachtige creaties van mijn collega's, wauw, iedereen heeft echt z'n best gedaan voor deze start :-)

dinsdag 4 januari 2011

Het begin is gemaakt...

Het begin van het nieuwe jaar is gemaakt, de kop is eraf... En eigenlijk is het niets bijzonders he? We gaan gewoon verder met wat we deden... scrappen dus, lol ;-)
Nog een paar dagen kan ik deze kaart thuis houden en dan ga ik hem versturen naar onze oppas, ze wordt binnenkort 18! Maar o, ik ga het moeilijk vinden om deze kaart naar de brievenbus te brengen want ik ben er zelf erg blij mee hoe hij is geworden.
Ik heb de sketch van Club Anya & Friends gebruikt, maar wel gespiegeld (I mirrored the sketch).
Verder is de uitdaging bij Colour Create Challenge "rood, roze en wit". En bij Papertake Weekly is het makkelijk: "everything goes".
Het dessinpapier is van Eline's Huis, de plak swirl van Prima en de grote bloem heb ik zelf gehaakt.
Leuk he, deze Anya stempel van The Greeting Farm? Ze heeft echte Uggs aan, lol.
De copic kleurnummers die ik heb gebruikt:
huid: E11, 01, 00, 000, R21
haar: E57, 55, 31, 51
Uggs: E59, 57, 55, 53
trui: R39, 37, 35, 85, 83, 81, W5, 3, 1
broek + sjaal: W8, 5, 3, 1
achtergrond: W5, 3, 1, 00, BG10, 000

Nog een fijne avond verder!