dinsdag 19 april 2016

Het verhaal van de charity deken

In het najaar van 2015 kreeg ik het idee om een charity blanket te maken, een handgemaakte deken voor het goede doel. Mijn vriendin was ook enthousiast en we begonnen met het haken van granny’s (oma-vierkantjes).
Het maakt niet uit waar ik heen ga, ik neem altijd een haakwerkje mee :-) Dus toen ik op mijn werk in de pauze begon aan een granny square werd mijn collega ook aangestoken door het charity virus en begon met ons mee te haken. De stapel groeide en veel eerder dan verwacht hadden we een deken van 200x140 cm klaar!
Hier houden mijn jongens de deken omhoog in de tuin. Grappig hè, die voeten ;-)
De eerste deken is af maar onze restjes wol zijn nog lang niet op, dus we gaan door! Er ligt alweer een stapeltje granny’s klaar voor deken nummer 2. Wil jij ook graag een plaatsje in onze deken? We zouden het heel leuk vinden als je 1 of meerdere granny’s wil doneren (een vierkantje breien i.p.v. haken mag ook!). We houden een maat aan van 20 x 20 cm zodat het een mooi geheel kan worden. In bovenstaande deken is voornamelijk acrylgaren gebruikt, bijvoorbeeld van de Zeeman en Wibra.
Mail mij als je mee wilt doen (ingridleukgemaakt@gmail.com) dan stuur ik je mijn postadres.
Iets over het goede doel waar we voor haken. Mijn schoonmoeder gaat al ruim 30 jaar regelmatig naar Moldavië om daar arme mensen en weeshuizen te bezoeken. We hebben de deken gehaakt met het idee om 1 Moldaavse vrouw blij te maken. Het liep iets anders… Na het delen van de foto op FB bood zich een koper aan. Eerst twijfelden we, maar toen werden we enthousiast.  We besloten om niet de deken maar de opbrengst van de verkoop naar Moldavië te sturen zodat er lokaal dekens kunnen worden gekocht. Op deze manier maken we niet 1 maar wel 25 mensen blij! En ondersteunen we ook nog eens de economie daar. Een win-win situatie!

Wil je meehaken? Graag!
Je mag me mailen op ingridleukgemaakt@gmail.com en dan vertel ik waar je je granny naartoe kunt sturen.

7 comments, which make me happy!:

Aartje zei

Wat een ontzettend leuk idee. En bijzonder dat er een koper zich aandiende waardoor er nog meer mensen geholpen konden worden. Sinds ik vorig jaar van mijn collega haakles kreeg (in de pauze) ben ik ook wel een beetje haakverslaafd en er liggen hier nog wel restjes wol. Nu heb ik nog nooit een granny gehaakt, maar dat moet vast lukken. Ik ga op zoek naar een patroontje (en een dosis tijd) om voor je aan de slag te gaan. (als je een patroon hebt wat de goede maat heeft houd ik me aanbevolen)
Groeten, Aartje

Nicole zei

Super Ingrid! Ik ga binnenkort ook wat voor je haken! Ik zag dat hippe hippers hem gekocht heeft op haar Facebook! Herkende de deken meteen! 😄 Groetjes Nicole

Judith zei

Leuk! Ik ga eens kijken bij mijn restjes... Er zijn er genoeg! Heb je een soort van deadline?

Hippers zei

Heel blij mee en erg trots op de deken.. Succes het nieuwe project!!!

Wendy's Mhaaksels zei

Zoals ik al liet weten: ik duik de zolder op voor kleurtjes en anders ga ik even wat leuke kleurtjes kopen, ik haak graag mee voor een mooi doel ❤️
Liefs, Wendy
Ps mooi blog heb je, dat ik die nog niet kende.... Daar snap ik dan weer niks van! ;)

ananta zei

leapdroid for pc
leapdroid for windows
download leapdroid for windows
how to change default language in google chrome
how to change language in chrome
change google chrome language
KMPlayer for windows pc
download KMPlayer
if you want apk directly to your android click the links.

ceren zei

ığdır
maraş
afyon
bandırma
hakkari

C4DY

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!