zaterdag 18 januari 2014

Wat zal ik doen?

Volgens mij was het na de zomer dat ik aan deze omslagdoek begon... Wanneer kwam het boek "Haken&kleur, een huis vol geluk" uit? Nou, het zal na de zomer of in de loop van het najaar zijn geweest dat ik eraan begon.
 Vrolijke kleurtjes, niet zo'n prettig werkend garen (ik steek snel in de draad, Vvictory van Lammy Yarns) maargoed, wel lekker zacht!
Inmiddels ben ik al weer een stukje en heel wat uurtjes haakwerk verder...
Dit is het resultaat tot vandaag. Maar er is iets wat ik minder mooi vind aan de sjaal, misschien zie je het al wel...
 De ene kant buigt af. Er lijken teveel steken te zijn die hun weg naar buiten proberen te zoeken. De oranje rij is nu wel heel erg, als ik nu verder ga dan wordt dat wel enigzins weer in model getrokken, maar feit blijft dat er een afwijking is en mijn laatste rij zal er ook zo uit gaan zien. De oplettende kijker/teller ziet dat ik vanaf het rode garen al 1 stokje ben gaan "minderen". Niet echt minderen, maar minder haken dan in het patroon stond, 3 stokjes in plaats van 4.
De andere kant heeft dat niet! Zucht... en nou zag ik vanmorgen een prachtig nieuw patroon langskomen op het blog van Claire "Haken en meer" (schrijfster van het boek waar ook mijn omslagdoek uit komt) die ik ook heeeeeeel leuk vind!
Dus nu mijn vraag: zal ik doorgaan (zo jammer als al die uren werk "verloren" gaan) of uithalen (weet niet hoe mijn garen er dan uit gaat zien...) en aan het andere patroon beginnen. Dilemma's, dilemma's... Iemand een idee of ervaring met het patroon uit het boek wat ik nu gebruik? Ik heb hem al wel een paar keer voorbij zien komen in blogland. Help!

5 comments, which make me happy!:

marmarel zei

Ja dat zou ik ook vervelend vinden! Misschien kun je één van de dames mailen en vragen hoe je het op kunt lossen? De kleurtjes zijn wel héél mooi, passen volgens mij prachtig bij jou. En die andere omslagdoek is ook prachtig, ik weet welke je bedoelt... :-)
Groetjes, Marijke

daan s hobbyblog zei

Ik heb het ook gehad in het begin van mijn sjaal heb je misschien en getekende versie?
Toen zag ik wat ik fout deed met keren.
Gr Diana

Nicole zei

Niet fijn he! Ik heb laatst ook mijn dekentje uitgehaald, had de begintoer te strak gehaakt! Is het niet vooral de laatste kleur die zo afbuigt? Anders haal je die toch uit? Ik vind hem er wel erg vrolijk en mooi uitzien! Het wordt vast prachtig! Groetjes Nicole

Gerrittina zei

Ik ben niet echt een haakster (hoewel ik net 3 potjes heb omhaakt) maar als ik iets zie dat niet naar mijn zin is, blijf ik dat zien en blijft me dat storen. Technische tips kan ik niet geven maar ik zou het uithalen. Misschien is de tip van Nicole wel slim? Succes met je dilemma.

Gr. GZ

Anoniem zei

Maak een rokje van?!?

M.v.G.

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!