zondag 22 januari 2012

Wensen en dromen, een layout en gewoon wat gepraat {Sew Sweet}

Ik las in een tijdschrift: 'Ik doe niet aan goede voornemens, maar ik heb wel wensen en dromen.' Dat vond ik mooi gezegd. Als ik nadenk over mijn wensen en dromen dan zijn die niet heel groot, niet heel bijzonder. Ik hoef geen wereldreis, geen parachutesprong en geen kasteel om in te wonen... Dat komt denk ik omdat ik nooit ver vooruit denk, ik leef gewoon nu, vandaag en deze week. Als mensen me iets vragen over volgende week of later dan moet ik ook altijd mijn agenda even pakken. Maar ik hèb wel wensen en dromen...
Ik vind het heerlijk om mooie dingen te maken en daarom wens ik dat ik dat nog héél veel kan doen. Met papier, met garen maar ook met stof! Ik hoop weer meer met stof te gaan doen! Ik heb ook zin om weer meer te gaan scrapbooken naast het kaarten maken (ja, dat heb ik al eens eerder gezegd...). Fotograferen vind ik erg leuk en die foto's scrappen vind ik super om te doen. Gisteren heb ik een layout afgemaakt met een foto van onze kat Muis.
Het dessinpapier is van Pion en Daisy Bucket. De bloemen met kant (van Petalloo) heb ik gekregen van mijn blogvriendin Kylie. Verder heb ik meerdere spulletjes uit mijn laatste dt-pakketje van Sew Sweet gebruikt :-) Het mooie brede groene zigzag lint, het witte satijnlint rechtsboven de foto, het kleine stukje lint met "love" erop (er zijn nog meer leuke teksten te krijgen!), het button twine aan de tags en om het stukje hout en natuurlijk de knopen uit de "winter mix". Heerlijk!
Het brede kant komt uit mijn voorraad en de rand om het witte papier heb ik met een rand- en hoekpons van Martha Stewart gemaakt (Het Scrapbook Atelier).
Ik heb een nieuw blog ontdekt, van Wendela. Ik kende haar werk al uit het Scrapbook Magazine en ik vind het echt fantastisch! Deze layout is ook door haar stijl geïnspireerd. Ze werkt graag met verschillende materialen en zo kwam ik ook op het idee om een stukje hout te bestempelen. Mijn hubby had een buitenlands kaasje gegeten dat in zo'n houten kistje zat. Ho ho, niet weggooien! Hubby zuchtte en vroeg: 'Waar ga je dàt nou weer voor gebruiken?' Het was wel een zucht met een lach erin hoor ;-)
Deze vlinder heb ik uit Pion papier geknipt. Met de naaimachine heb ik zijn "vliegroute" vastgelegd.
Ah, wat lief he? Onze Muis is echt een gezelligheids diertje. Waar wij zijn, daar wil hij ook graag zijn :-)
O ja, ik had het over mijn wensen en dromen. Nou, ik zou het ook heel fijn vinden om meer ruimte te hebben om mij scrapspullen op te ruimen. 'Nòg meer ruimte?', hoor ik hubby al roepen als hij dit zou lezen... ;-) Maar ik vind het heerlijk als alles netjes en overzichtelijk is opgeruimd. Dat zou je misschien niet verwachten als je naar bovenstaande layout kijkt, maar ik ben heel ordelijk! Afgelopen week heb ik mijn design team pakketje van Sew Sweet ontvangen en het was heerlijk om dat op te ruimen. Ik zal een paar foto's laten zien...
 Hier had ik het pakje net gekregen van de post mevrouw...
 en hier is alles mooi overzichtelijk opgeborgen. Niet alles is nieuw hoor! Ik had al een boel, maar nu heb ik alles wel geordend. Ik had een nieuwe opbergbox gekocht bij de AH en daar paste alles mooi in!
Ziet dat er niet mooi uit? Heerlijk toch om naar te kijken? Ik kan daar echt van genieten!

Maar... om nog even terug te komen op mijn wensen en dromen... bovenaan mijn wensenlijstje staat mijn hoop dat een nauw familielid weer beter wordt. Want wat heb ik eraan om mooie dingen te maken als ik ze niet kan delen met de mensen van wie ik hou? Niet alles in het leven is maakbaar, maar we hopen er wel op en bidden er wel voor...

Ik wens jullie nog een fijne avond en een goed begin van de nieuwe week!

16 comments, which make me happy!:

Patricia zei

Wat kan jij toch prachtig schrijven Ingrid. Ik heb met veel plezier jou stukje gelezen. Misschien ligt hier nog een carriere voor jou als schrijfster, hihi. Maar buiten het schrijven kun je ook heel goed scrappen. Je Lo vind ik weer erg mooi. Leuk dat houtje, die ga ik zeker onthouden, maar ik heb wel meer leuke dingen gezien die mij inspireren. Fijne avond, groetjes Patricia

Linda zei

Mooie woorden Ingrid en een hele mooie LO ook! Wat een schattige foto van Muis en wat is er weer veel te zien en te ontdekken op deze LO zeg! Leuk idee om te stempelen op hout ook en de bloemen zijn zo gaaf! De doos met al die heerlijke spulletjes ziet er jammie uit zeg, het is alleen al leuk om naar te kijken! Een vrolijke boel zeg maar.
Wens jou ook een fijne week toe. Groetjes, Linda.

Marianne Schut zei

Hai Ingrid, ik heb weer met veel plezier je blogpost gelezen en bekeken... prachtig zoals jij je wensen en dromen weet te omschrijven en vooral je laatste stukje spreekt me erg aan...wat is het allemaal waard als je het niet kan delen.... Maar goed, gelukkig werk je er hard aan om die dingen te doen die je gelukkig maken, scrappen! Super fijn voor ons, want dan kunnen we er heerlijk van mee genieten! Ook deze LO is wel weer zo prachtig! Je raakt niet uitgekeken, schitterende details! Liefs Marianne

Pouwla zei

Hoi Ingrid,

ik ben via via op jouw blog terecht gekomen. En ik moet zeggen..wat maak jij leuke freubels! Zo anders dan andere en zo kleurrijk! Daar wordt je echt vrolijk van. Ikzelf vindt het altijd moeilijk om iets bij mijn kaartjes te schrijven, maar hoe jij alles verwoordt is fijn om te lezen.
Ik hoop dat je wensen en dromen uit mogen komen voor de toekomst.

Lieve groetjes Pouwla.

Tiets zei

zo mooi gezegd en helemaal waar, je layout is een pracht weer!
Liefs tiets

Sanne zei

Hihi, wij hebben dezelfde wens. Ik wil ook graag wat meer met foto's gaan scrappen. Daar heb ik eigenlijk wel een betere camera voor nodig, dus dat is meteen ook een wens. Je hebt me in elk geval super-inspiratie gegeven met deze prachtige lay-out!

Liefs Sanne

Margot zei

zucht........ wat mooi!!!! soms zou ik willen dat ik ook zo kon scrappen! prachtig!

Lenie Hempen zei

Wat prachtig mooi Ingrid
Echt schitterend.

Gr Leny Hempen

Jolara zei

wauw dat is geweldig gaf liefs joyce

Chantal zei

Wat een prachtige lay-out met zo'n prachtige foto van muis! Ik zou willen dat het mij eens lukt om mooie foto's van onze kat te nemen, maar die is niet zo'n fotomodel, haha! En wat een mooie quote idd over de wensen en dromen!
Groetjes,
Chantal

Annika zei

Wat een gave layout zeg! En helemaal waar dat t erg leuk is om verschillende soorten materialen te gebruiken. Ziet er erg leuk uit! Er zitten supermooie details in die je ook erg leuk hebt vastgelegd. De vliegroute van de vlinder vind ik persoonlijk een leuke! Hou ook van die bladzijde uit een boek die je gebruikt hebt op de achtergrond. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt, leuk om te lezen.

Groetjes Annika

Dani Cristina zei

Eu amei muito passar por aqui!
Esse Layout é muito lindo!
Eu estou encantada com isso.
Beijos.
Dani,
Brazil.

Monique Liedtke zei

Wat een prachtige layout!!

Gerrittina zei

Ben zelf meer van de kaartjes maar dit is wel een schitterende LO!! Leuke details die ook voor kaarten te gebruiken zijn. Dank voor de inspiratie.
Mooi stukje heb je geschreven. Helemaal waar, gezondheid is het allerbelangrijkste!!

Gr.GZ

Emma Digennaro zei

Beautiful as always Ingrid! lovely stirage for your products : ) xxx

stephanne zei

Hi Ingrid, just catching up while my internet and blogger are letting me visit!! Your page is gorgeous!!! I love love love the colours and layers and beautiful textures and your kitty is just adorable!! Beautiful work!!
hugs, stephanne

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!