woensdag 8 augustus 2012

Minialbum kinderfeestje {Sew Sweet}

Vandaag is mijn hubby jarig. Kijk eens wat Jesse deze morgen van zijn boterham voor papa maakte:
 Ahhh... da's lief he? Echt schattig...

Ik heb een minialbum gemaakt met het vrolijke papier van BoBunny "Hello Sunshine". Ik had nog steeds de foto's liggen van het kinderfeestje van de jongens toen ze 8 jaar werden (ze zijn nu 9) en deze pasten leuk bij dit papier, dus... de keuze was snel gemaakt. Het zou een vrolijk jongensboekje worden :-)
Vanaf zaterdag ligt het boekje in de winkel Scrap-Co in Klarenbeek.
 Iets meer over de constructie van het album. Het idee voor dit model zag ik op het blog van October Afternoon. Ik heb 4 dessinvellen doormidden gesneden, tot stukken van 6" bij 12". Deze heb ik dubbel gevouwen tot 6x6", het is dan eigenlijk al een klein boekje. Toen heb ik 2 van deze gevouwen delen met een klein stukje tape aan elkaar geplakt, zodat ze niet verschoven. Dat heb ik met in totaal 7 delen gedaan en daarna heb ik met de naaimachine de aan elkaar geplakte delen doorgestikt, 3/4 centimeter uit de rand en 3/4 centimeter van de vouw af.
Pfff, ik vind het altijd zo moeilijk om zoiets duidelijk op te schrijven! Ik hoop dat de foto's een beetje voor zich spreken.
 Hier zie je het album van de zijkant.
 En dit is de onderkant...
 En dan nu... de binnenkant! Op de eerste pagina heb ik het uitnodigingskaartje in een paperbag gestoken. Op de tag rechts heb ik 2 jongens gestempeld met daarboven "Boy's", met een stempelsetje van het leuke webshopje van Kellie: Freckles and Picktails.
Op de linker pagina een bingokaart van een ouderwets bingospel, gescoord bij de kringloopwinkel.
De stempel van het fototoestel en de tekst "capture the moment" is van The Beary Scrap en is verkrijgbaar via Freckles and Picktails. Kellie moet ze alleen nog in de webshop zetten!
Ook deze dominostenen komen van de kringloopwinkel. De foto heb ik vastgeplakt met papiertape van de Hema. Het is eigenlijk net washitape.
 Het 3D vlindertje is van Pebbles en de ronde sticker eromheen hoort bij de "Hello Sunshine" papierlijn van BoBunny. Op de rechter pagina weer ander papiertape van de Hema.
Het oranje gestreepte lint aan de tag is van Sew Sweet. Dit kleine zakje komt uit Amerika en heb ik gekregen van Ingeborg, een blogvriendin.
De yo-yo's op de rechter pagina zijn wel favoriet bij mij ;-) 
 Rechts een paar stoere vintage stickers die je deze zomer bij de Dekamarkt kreeg.
 En dan is het boekje al weer uit. Op de achterkant mijn naamstempel en een ronde sticker van BoBunny "Hello Sunshine". De stempel "miss scrapbooking" is van Artemio en te krijgen bij Scrap-co in Klarenbeek.
 Een close-upje van het stiksel aan de zijkant van de pagina...
 ... en aan de kant van de vouw.
Bedankt voor je bezoekje, gezellig! En leuk als je een berichtje achterlaat, dan weet ik dat je er was :-) Maar als je dat niet doet snap ik het ook hoor, want ik weet hoe tijdrovend dat is...
Tot blogs!

12 comments, which make me happy!:

Mariken zei

Wat een schitterend boekje is het geworden en wat een werk! Maar het resultaat is werkelijk super!
groetjes Mariken.

Berlinde zei

Een prachtig boekje, heel tof gemaakt Ingrid!
Lieve groetjes, Berlinde

Miranda Slagboom-de Groot zei

Dat ziet er erg leuk uit.
Groetjes Miranda

Annika zei

Super super dit boekje! Staat weer bomvol leuke en originele ideeen. hartstikke leuk dat je dit met ons wilde delen.
groetjes Annika

Anneke zei

Ooh wat een super leuk boekje!! Erg mooi gemaakt! !Wat super die disneykaarten erin! Waar heb je die gevonden? Groetjes Anneke

Sanne zei

Wat een tof boekje, bedankt voor het idee. De beschrijving is erg duidelijk hoor. Leuk om te horen dat de kinderen zich met leuke spelletjes vermaakt hebben. De feestjes worden steeds gekker. Wij vermaakten ons ook altijd enorm met spekkies happen. En wat lief dat Jesse de korstjes voor papa laat liggen ;-) Schattig, dat hart.

Liefs Sanne

Sonia zei

Funny creation Ingrid:) Wonderful:)
Hugs,
Sonia

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Ingrid,
Wat een superleuk boekje heb je gemaakt n.a.v. het verjaardagfeestje van jouw jongens. De tijd vliegt voor je het weet zijn ze alweer een jaartje ouder. Ik loop ook nog een klein beetje achter. Maar jouw boekje heeft me weer veel nieuwe ideetjes gegeven.
Je vakantiefoto's zien er ook erg gezellig uit.
Groetjes Mirande

Anita Meijer zei

Gefeliciteerd met je man Ingrid en wat schattig die boterham. Lief. Wat heb je een geweldig album gemaakt zeg en wat een werk maar ik vind het helemaal geweldig.
Groetjes van Anita

Ghea zei

Hi Ingrid allereerst van harte gefeliciteerd met je man, en wat lief he een hartje uit je brood halen superrrr.
Uhhhh wat een GAAF boekje heb je gemaakt en wat een leuke hebbedingtjes zitten erop en in helemaal GE WEL DIG hier hou ik van wat een hoop werk meis.
Lieve groetjes van Ghea

corryskaart zei

hoi ingrid
jeetje wat ziet dit boekje er super uit en een erg leuk iets voor de jongens om te bewaren voor later!
zie er veel werk in maar het resultaat is wauuw!
groetjes van corry

Chantal zei

Wat een geweldig leuk scrapbookje heb je ervan gemaakt! Superleuk!
Groetjes,
Chantal

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!