zaterdag 26 januari 2013

Vintage kaart #2 en tutorial vogelhuisjes

Show time! Met de restjes van het Riddersholm papier heb ik nog een vintage kaart gemaakt, maar nu in andere kleuren. Deze staat bij Scrap-Co in Klarenbeek in de winkel.
 Het plaatje is van Marianne Design en de minitags van Maya Road (beiden Scrap-Co).
Het ornamentje bovenaan heb ik gemaakt met een stans van Noor! Design, daar is ook de stempel van. 
En een paar echte vintage knopen ;-)
Boven de tafel in Scrap-Co hangt een grote tak waar versieringen en kaarten aan gehangen kunnen worden. Vorige weekend heb ik 2 vogelhuisjes gemaakt naar een patroon in het Tilda Winterwonderland boek. Het is vrij simpel te maken. Ik heb de maten iets aangepast, misschien hebben de Noorse waxinelichtjes een andere maat dan de Nederlandse ;-)
Je hebt een stukje dessin papier nodig van 13x17,5 cm. De korte kanten ril je allebei 1,5 cm uit de kant. Tussen deze rillijnen maak je snijlijnen, elke 0,5 cm.
Neem een stuk ijzerdraad. Pons het vogeltje van Tim Holtz (stans "Caged bird") 2 keer uit vilt. Plak de 2 lijfjes op elkaar met daartussen het ijzerdraad. Plak de vleugeljes aan beide kanten. Gebruik een plaksteentje voor de ogen.
Neem nu 2 waxinelichtjes waar je de kaarsjes uithaalt. Pons 2 rondjes van het dessin papier en plak ze op de bodems van de waxinebakjes. Prik een gaatje in de bakjes en steek het stuk ijzerdraad dat onder het vogeltje zit door 1 van de bakjes, dessin papier naar beneden. Draai een oogje aan het ijzerdraad en knip het overtollige weg. Plak nu het stuk dessin papier dat je heb gesneden om het waxinebakje waarbij je een 0,5 cm overlap hebt. De eerste en de laatste "tralie" plak je op elkaar.
Haal nu het bovenste stuk van het ijzerdraad door het andere waxinebakje, dessin papier naar boven. Plak ook daar de strook van 1,5 cm breed, vast om het bakje. Door nu het bovenste waxinebakje naar beneden te duwen op je ijzerdraad maak je je vogelkooi bol. Kijk hoe bol je de kooi wilt hebben en draai een oogje aan het ijzerdraad bovenaan. Om het oogje onderaan heb ik een stukje lint gestrikt.
 Een close-up foto en hieronder zie je het andere kooitje in een turquoise tint. Het dessin papier dat ik heb gebruikt is van My Mind's Eye (my sweetest thing).
Door deze vogelkooitjes zou je zomaar aan het voorjaar kunnen gaan denken. Het schijnt ook voorbij te zijn met de ijspret voor dit moment, omdat het na het weekend zou gaan dooien (kooien... dooien... niet expres gedaan!). Jammer? Of niet? Persoonlijk vind ik het niet erg. Ik vind het nu wel heel koud en ik kan niet goed fietsen vanwege die sneeuw en gladheid, brrr.
We zullen zien wat de nieuwe week ons brengt, maar voor nu: een fijn weekend!

14 comments, which make me happy!:

Louise zei

Hi Ing! ❤
Oh wow!! There is really no style of card making that you don't ace?! I've never seen you make a vintage card before (Or I've been a bad girl and missed out??) and it's so lush!
Amazing papers, beautiful vintage image and so many gorge details :)
Biggest of hugs! ❤

mgoll88 zei

Very fantastic card creation, looks wonderfull..love it!

LG
Michaela

Jolara zei

wat mooi ! Liefs joyce

Alyce zei

just stunning ingrid! i love the design and all of the layering...a gorgeous card :)

Colien zei

Mooie vintage kaart en bedankt voor de tutorial. Ik ga eens kijken of het iets is om met basisschoolkinderen te maken..
grtz. Colien

Sanne zei

Je vintage-kaart is weer prachtig! Ik ben helemaal niet zo van de vintage-plaatjes, maar bij jou vind ik het wel heel mooi (al kan er niks op tegen jouw ingekleurde afdrukjes). De vogelkooitjes zijn ook heel erg leuk! Bedankt voor de tutorial!

Liefs Sanne

Sientje zei

Wat een leuke vogelhuisjes en wat supersimpel om te maken.

corryskaart zei

hoi ingrid
twee prachtige dingen heb je weer gemaakt! leuk om naar te kijken!
groetjes van corry

marion zei

Wat een lief vogelkooitje, TFS en het kaartje, schitterend zoals altijd, knuf, marion

Ursula Kernst zei

Hallo Ingrid,
die Karte und der Vogelkäfig sind wunderschön.

Liebe Grüße
Ursula

Anita Meijer zei

Wauw wat schitterend allemaal weer Ingrid, ziet er helemaal super uit. Top.
Liefs van Anita

jolanda zei

mooi kaartje

Alberto zei

Hello dear!

gosh, this card is amazing! the image is wonderful and i'm in love with this type of vintage cards! i should try to make some!
thank you for the inspiration!

hugs xx

Chantal zei

Prachtig allemaal weer Ingrid! Ook je vorige post is super: heerlijk zo'n middagje cocoonen met van die prachtige boeken om in te duiken :-)
Groetjes,
Chantal

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!