maandag 15 augustus 2011

Kussenhoes

Op de camping hadden we heel gezellige schuin-tegenover-buren. Zij zag mij steeds zitten haken en vertelde dat ze een haakboekje van haar vriendin had gekregen, daar nog geen begin mee had gemaakt maar het graag wilde leren. Een kwartiertje later zaten we voor onze caravan, met een zak vol bolletjes katoen en een stapel haakboeken, en begon haar eerste haakcursus ;-) Ik heb haar het beginnetje van een granny square geleerd. Met zo'n vierkantje kun je eigenlijk van alles maken, zo leuk! Na afloop van de cursus was ik zo enthousiast dat ik een nieuw project ben gestart: een kussenhoes.
Nog 1 vierkantje... ah, nog eentje dan... O, voor de volgende weet ik echt een hele leuke kleurencombi! Lol, en zie hierboven het resultaat tot nu toe. Wordt vervolgt...
Bij mijn sjaal (zie vorige bericht) heb ik eerst alle vierkantjes gehaakt en ze daarna aan elkaar gehaakt. Nu doe ik het anders, ik haak ze meteen aan elkaar, dan krijg je een veel mooier en losser resultaat. Ik heb deze "joining-as-you-go" methode geleerd van Lucy van Attic 24 die het heel duidelijk uitlegt in een tutorial.
 En dan nu een paar vakantiekiekjes van onze trip naar Luxemburg. Kijk mijn drie mannen eens!
 Gelukkig hadden we ook een paar mooie dagen. Op die dagen maak je ook meteen meer foto's.
Mijn vakantievoeten ;-) 
*** Spaghetti Bolognese***

Weet je wat het leuke is van vakantiefoto's kijken? Je herinnert je alleen de leuke dingen en alles lijkt geweldig te zijn geweest. Ik heb geen foto's gemaakt toen het een hele dag regende, wat tot gevolg had dat er zich meerdere vijvers in onze voortent vormden... Ik heb ook geen foto van dat ik onder de douche stond met het shampooschuim in mijn haar, dat er maar niet uit wilde spoelen omdat de straal te klein was... En ook geen foto van mijn gezicht toen ik het handvat van het caravan dakraam trok. Hierdoor moesten we vervolgens twee bekers voor het lekken neerzetten, in de kleine ruimte van 70 bij 70 cm...
Ach ja, da's misschien maar beter ook, zo gaat ook deze vakantie positief de geschiedenis in!

Tot blogs :-)

7 comments, which make me happy!:

Astrid zei

hihi ik moet er wel om lachen hoor om je laatste stukje, ik zie het wel voor me nl. Ook wij zijn echte kampeerders. Je kussenhoes is echt leuk met al die vrolijke kleuren.
Groetjes Astrid

Inge zei

Leuk je verhaaltje over jullie vakantie ;-) Ik ben nog steeds jaloers op je haakkunsten!

Kylie zei

Oh Ing! I love your photos! Your boys are gorgeous. I love looking at them. I can't wait to see some of these scrapped :) Your holiday sounds like so much fun, something your beautiful boys would have loved. Your crochet is fantastic! Can't wait to see more,
Big big hugs
Kylie

Sew Sweet zei

This is beautiful! I love crochet and tried it once but have forgotten how to do it now, i would love to learn how to do it again.
emma x

Liberta zei

Vet leuk om te lezen Ingrid.
Leuke foto's gemaakt. Jullie staan er allemaal vet stoer op.
Grappig samen met de overbuurvrouw cursus haken.
Ik heb al op tig cursussen haken gezeten maar helaas ik bak er nog steeds niets van hihihih.
Ik blijf je volgen vind het heerlijk om je verhalen te lezen.

Liefs, Lieb

Elizabeth zei

Op de camping heb je snel aanspraak via een brei- of haakwerkje, dat is heel leuk!
Mooie foto's in je berichtje, Luxemburg is een mooi en schoon land.

Groet, Elizabeth

Chantal zei

Haha, dat is altijd zo met vakantie, alleen de goede dingen op de foto! Erg leuk vind ik het gehaakte stukje! Ga eens snel kijken of ik het mezelf ook kan leren om meteen stukjes aan elkaar te haken :)

Groetjes,
Chantal

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!