zondag 25 december 2011

Gehaakte vaasjes

De afgelopen maanden heb ik tussen de bedrijven door ;-) ook nog wat gehaakt. Deze 2 vaasjes met een jasje aan zijn het resultaat. De basis is een appelmoes pot van de Aldi, maar je kunt natuurlijk elke glazen pot gebruiken.
De finishing touch heb ik gemaakt met de Clover Flower Loom (www.yourzoap.nl) die ook gebruikt wordt in het boek Eline's Winterhuis.
 Als je het ook wilt proberen; haak het aantal lossen dat je nodig heb voor de omvang van de pot. Het aantal moet deelbaar zijn door 3. Sluit de lossen tot een ring met een halve vaste in de 1e losse.

Haak 2 lossen (geldt als 1 stokje), 1 stokje in de volgende losse en 1 losse. *Vervolgens sla je 1 losse over en haak je 2 stokjes in de volgende 2 lossen en 1 losse.* Herhaal van * tot * tot je helemaal rond bent. Eindig met een halve vaste op het 1e stokje van deze ronde.

Dan een halve vaste op het 2e stokje en een halve vaste in de opening van de volgende losse van de eerste ronde. Nu herhaal je de werkwijze van de eerste ronde.

Pfff, ik hoop maar dat dat een beetje duidelijk is... best moeilijk om een haakpatroon te schrijven zeg!
Deze kerstster hebben wij voor het raam hangen, gezellig he?
Fijne avond en 2e kerstdag nog!

6 comments, which make me happy!:

Marianne Schut zei

Hai Ingrid, jee wat super leuk weer! Ik vind het patroontje helemaal te gek en wat een super mooie bloemen! Jammer dat ik niet kan haken...maar voor degene die het wel kunnen, veel succes met de uitleg! Gaat vast en zeker lukken met de beschrijving! Allemaal op naar de Aldi, appelmoes kopen! Fijne 2e kerstdag nog. Liefs Marianne

Chantal zei

Wat ontzettend leuk zeg! Ik haak ook tussen de bedrijven door (granny squares op dit moment) dus dit is er wel een om te onthouden :) fijne 2e kerstdag verder!
Groetjes Chantal

Linda zei

Wat een onwijs leuke 'jasjes' heb je gehaakt Ingrid! Heel lief ziet het eruit. En zo mooi bij die roze kerstster. Voor jullie ook nog een gezellige 2e kerstdag gewenst! Liefs, Linda.

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Ze blijven leuk de jasjes,helemaal zo afgewerkt met de bloem.Sanne heeft hem ook van clover toch er maar eens voor gaan zitten om daar mee te werken,maar eerst moet het pip doosje af voor haar verjaardag.

liefs Agxx

Astrid zei

Leuk Ingrid, echt leuk, dit gehaakte, ik kan dat echt niet, dus ik vind het prachtig.
Groetjes Astrid

Lenie Hempen zei

Hoi Ingrid

Dat ziet er super leuk uit.
Echt geweldig.


Gr Leny Hempen

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!