vrijdag 22 februari 2013

Slow down...

Het is vandaag de derde dag van mijn griep... De eerste dag voelde ik me natuurlijk heel rot, de tweede dag nog steeds en baalde ik daarbij enorm dat ik niet veel kon beginnen. Ik wil namelijk altijd iets DOEN, en ziek zijn is niet iets doen, in mijn ogen. Lang leve de smartphone waarmee ik in bed nog wel wat kon facebooken en Pinteresten ;-) En vandaag, de derde dag, ben ik uit bed en gedoucht maar nog zo slap als een vaatdoek. En zo zie ik er ook nog uit ;-)
Maar eens een keertje ziek zijn is misschien best goed, je wordt even afgeremd. Kun je even nadenken. Ik bedacht me bijvoorbeeld hoe gezegend ik ben. Als eerste met mijn hubby natuurlijk, die afspraken afbelde, beschuitjes smeerde (de eerste kwamen er helaas weer uit) en lieve woordjes zei. En dan met mijn ouders, die op de jongens passen en mij daarmee heel veel rust geven en een mooie bos bloemen langs brachten. En zeker ook met mijn jongens, die prachtige tekeningen voor me maakten (met op de achterkant de vraag of ze nog een nachtje langer bij opa en oma mochten blijven slapen ;-)).
Maar mijn "denken" ging nog een beetje verder. Nadat ik mijn zegeningen had geteld, kwam ik bij: wat WIL ik eigenlijk? Wat wil ik bijvoorbeeld met mijn blog? Toevallig kwam ik op het blog van Blair Stocker terecht (houdt van stof, haken, schilderen, enz., leuke meid!) en las dat zij gepakt was door het "slow blogging". Deze tijd van "steeds maar meer" heeft op alles in ons leven invloed, ook op mijn bloggen. Ik probeer zo veel mogelijk dingen te maken, elke keer mooier dan de vorige keer, ik probeer mezelf steeds te overtroeven. Het frustreert me wel eens dat ik de "grote makers" in blogland niet bij kan houden, die zó veel dingen maken (en ook nog zó mooi!), er zó leuk over kunnen praten (alsof ze alle tijd hebben), in zó veel design teams zitten (en geloof me, dat kost je wat hoor!) en toch ook nog zó aardig kunnen zijn...

En ik voel me vaak opgejaagd door de hoeveelheid informatie die er tot me komt. Ik moet facebook bijhouden (je moet wel sociaal zijn!), Pinterest checken (zoveel mooie dingen, alles sla ik op tot hèt moment dat ik TIJD heb om het te maken), blogs langs gaan (stel dat ik dat ene geweldige idee mis of die nieuwe techniek), de "nieuwe producten" pagina van mijn favoriete webshops checken (waarom wil ik altijd MEER spullen?)...

Wat me vooral pakte was het feit dat ik lange lijsten heb op mijn computer met links naar projecten die ik "echt nog wil maken", netjes gecategoriseerd: haken, naaien, scrappen, borduren, breien, overig... En dat ik op mijn computer mappen vol met foto's heb staan van projecten die ik mooi vind (van voor ik Pinterest ontdekte). En Pinterest... nu is het nog makkelijk om dingen te ontdekken die ik "ooit nog wil maken". Ik bookmark en pin alles netjes op thema voor toekomstig gebruik, als "ooit" eindelijk "vandaag" zal zijn...

Die laatste zin is een vrije vertaling uit het blogbericht van Erin Loechner, dat me inspireerde om stil te staan en na te denken bij waar ik mee bezig ben. Om na te denken over slow blogging. Om na te denken over de info/inspiratie die ik in mijn hoofd binnenlaat. En ik ben nog niet klaar met nadenken, ik weet nog niet precies hoe ik het vorm ga geven. Eerst ga ik goed uitzieken, iedereen zegt tegen me dat dat erg belangrijk is.

Ik kijk naar onze kat die zich op de bank nestelt, zich niet bewust van Pinterest en hoe leuk maar ook lastig dat voor zijn vrouwtje kan zijn. Misschien moet ik het gewoon doen... onthaasten. Stoppen met rondrennen door al die inspiratie en gewoon 1 ding gaan DOEN in plaats van al die ideeën alleen maar opslaan.
Dit haakproject is er een typerend voorbeeld van. Het zou origineel een hesje voor mezelf worden. Ik ben er "vroeger" mee begonnen (5 jaar geleden?) en heb het vervolgens zo lang laten liggen (omdat er zoveel andere leuke dingen mijn aandacht vroegen) dat ik het model nu niet meer leuk vind. Het wordt nu een babydeken, ook leuk. Misschien verkoop ik hem tegen de tijd dat hij af is, want bij ons worden er geen meisjes baby's meer gemaakt. Überhaupt geen baby's meer, hoe lang je ook zou wachten!

Als je helemaal tot hier bent gekomen met lezen dan vind ik dat knap :-) Dan heb je het nu wel verdient om even rustig aan te doen, even niets te doen. Slow down...

14 comments, which make me happy!:

Marjan zei

Hoi Ingrid,

Fijn te lezen dat je al een beetje uit je griepdip begint te komen.
En echt een superverhaal over het onthaasten, ontbloggen of wat dan ook! Het is ook zowat niet meer bij te houden allemaal.
Ik mis eigenlijk alleen jouw oplossing ? Wat ga je er aan doen ? Of beter gezegd, wat ga je níet meer doen ? Ik zat vanochtend ook te denken, zal ik wat blogs die ik volg skippen ? Maar ja, stoot ik dan geen mensen tegen het hoofd omdat ze mij als volger zien vertrekken ?? En wat jij ook schrijft... mis ik dan niet die éne geweldige inspiratie ? Tja, het blijft een dilemma. Maar wel goed om eens bij stil te staan en tóch maar even te onthaasten.
Ik ga mijn best doen.

Beterschap nog en groetjes, Marjan

Lia zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lia zei

Dag lieverd,

Ik ken je niet persoonlijk maar alleen via je blog, dus hopelijk vindt je het niet erg dat ik je heel persoonlijk aanspreek bovenaan dit antwoord....
Maak je niet druk om wat anderen zeggen en misschien wel denken, blijf dicht bij jezelf en doe alleen DIE dingen die er voor jou ook echt toe doen........blogging, of slow blogging, onthaasten of niet. En je computer bewaard lekker al die leuke dingen die je misschien nooit meer bekijkt of nooit gaat maken , maar wel je wel blij van werd.........Als jij er maar blij van wordt dan is het altijd goed!!!!! Je kunt het eigenlijk nooit fout doen als je jezelf elke dag recht in de ogen kunt kijken....
Dikke knuffel en respect voor wat je ook besluit te doen!!!

Fieneke zei

Wat een super inspirerende tekst. Ik heb m eens op mijn gemak gelezen. Het hele internet en alle tijd die dat opslokt en alle ideeen die je opdoet maar waar je helemaal geen tijd voor hebt....zooooooooo herkenbaar en ook ik weet niet zo goed wat ik daar mee wil....maar de tijd is nu eenmaal niet onbeperkt, er zijn zoveel dingen die je wilt, helaas ook heel veel dingen die misschien minder leuk zijn maar ook moeten....succes met t nemen van verstandige besluiten in deze waar jij je lekker bij voelt en om te beginnen natuurlijk nog beterschap en geniet van die lieve mensen om je heen.
Groetjes Fieneke

marion zei

Beterschap meis, ik ben blij dat je je al zo beter voelt dat je naast bedje bent. Vergelijk je niet met anderen, jij bent uniek en hebt je eigen tempo en daar is niets mis mee, ik ben aagje hoe je het slow bloggen gaat aanpakken. Leuk boeket en mooie kaartjes heb je gekregen, fijn weekend, knuf, Marion

corryskaart zei

hoi ingrid
als eerste van harte beterschap en ga het lekker rustig aan doen,alles moet leuk blijven en zo word je alleen maar meer gestresst:-))en fijn om te lezen dat je ondanks je ziekte vertroetelt word door ouders kinderen en hubby!!
groetjes van corry

Rebelleke zei

Hoi Ingrid,

Het is zo ontzettend herkenbaar wat je schrijft... ik heb inderdaad ook lijsten en kasten vol met dingen die ik ngo wil doen.. Het slaat echt nergens op.. eigenlijk.. Het is inderdaad ff facebook.. ff mijn blogs en dan pinterest en dan pas ff iets leuks gaan maken.. We zijn toch eigenlijk gek!

Ik ben helemaal gepakt door jou verhaal! Ik had het zelf kunnen schrijven...

Goed van je!

Groetjes,
Rebelleke

Alie de Vrij-Venema zei

In de wachtkamer bij onze huisartsenpraktijk hangt (o.a.) deze spreuk:
Op inspiratie volgt zelden actie, op actie volgt altijd inspiratie!
En dat klopt, ben zelf ook verslaafd aan Pinterest, zoveel mooie dingen kom ik daar tegen, maar hoeveel gerepinde items heb ik nou daadwerkelijk gemaakt? En hoeveel tijd heb ik er al ingestoken om al die items überhaupt te repinnen????
Maar zodra ik iets aan het maken ben, volgen er als vanzelf meer gemaakte dingen!
Beterschap met het laatste eindje van de griep! En geniet lekker van de rust!
Groetjes Alie

Sanne zei

Natuurlijk heb ik je hele bericht gelezen. Ik vind alles wat je schrijft namelijk helemaal waar! Ik werk fulltime en run daarnaast een huishouden (nu nog zonder kinderen, dat dan wel). Mijn grootste passie is creatief bezig zijn. Je zou het bijna een verslaving kunnen noemen. Maar... het bloggen kost erg veel tijd. Ik vind het fantastisch om al die leuke mensen te leren kennen en al die leuke dingen te zien, maar ergens is een grens. Mijn blogberichten worden steeds korter. Geen lange beschrijvingen van mijn projectjes meer. Ook het aantal blogberichten neemt af. Ik laat niet bij iedereen meer een reactie achter, maar ben wat selectiever. Ik heb er gewoon allemaal de tijd niet meer voor. Uiteindelijk wil ik toch gewoon knutselen! Pinterest... Ja, heel erg leuk! Ik zoek er alleen nog op als ik iets wil gaan maken. Voor ik het wist zat ik uren naar al dat moois te kijken. En uiteindelijk had ik niets gemaakt. Ik wens je heel veel beterschap! Rust goed uit, inderdaad. Ik ga ook met een borduurwerkje op de bank. Genieten van mijn weekend!

Liefs Sanne

Anita Meijer zei

Jeetje waar griep "wel niet goed voor kan zijn" Ingrid, wat heb je dit mooi geschreven, heel herkenbaar allemaal en inderdaad waarom doen we dit onszelf af en toe aan, want kunnen we er echt nog van genieten dan zoveel informatie die erop ons af komt, je wordt er af en toe helemaal te druk van in je hoofd, maar ik geniet nog steeds van het bloggen maar plaats ook niet meer zoals in het begin elke dag een blogbericht want dat lukt me op de een of andere manier niet meer, goh ben helemaal onder de indruk van je verhaal, echt iets wat je aan het denken zet. Heel veel beterschap Ingrid, ik hoop dat je snel weer de oude bent.
Liefs van Anita

Ghea zei

Ik wens je beterschap en sterkte toe Ingrid, en ga
het maar een beetje rustig aan doen meis...ik weet het zeker dat er heel veel onder ons hier last van hebben.
Prachtige tekeningen van de kids en schitterende bloemen.
Liefs ghea

Patricia zei

Hoi Ingrid,
Nou ik heb de hele tekst in een adem uitgelezen hoor! Ik kan me helemaal vinden in jou verhaal.
Ik denk dat iedereen hier wel tegenaan loopt, ieder met zijn eigen hobby's.
De een stopt het gewoon in werken of sporten en wij in onze creatieve hobby.
Maar ik denk altijd maar, scrappen, bloggen en pinnen is voor mij ook een hele ontspanning, ook al heb ik soms het gevoel van moeten.
Zolang jij er voldoening uithaalt is het goed toch, maar denk altijd aan jezelf!
Als je niet geschreven zou hebben dat je tijd te kort komt dan had ik je nog een tip gegeven,
WORD SCHRIJFSTER, je schrijft zo inspirerend ;-)
Fijn weekend en heel veel beterschap!
Groetjes Patricia

Ria`s Winkeltje zei

Hoi Ingrid,

Fijn dat je je al wat beter voelt.
Ik heb je verhaal ook helemaal uitgelezen en ben het helemaal met je eens.
Ik beloofde mijn volgers aan het begin van het jaar om elke dag wat te posten, maar het lukt me gewoon niet.
Het onthaasten heeft mij ook in zijn greep en er zijn dagen dat ik niet in mijn hobbykamer kom.
De blogs die ik volg heb ik pas ook geschoond, sommige blogs is al langer dan een jaar niets meer gepost, daar heb ik mezelf uitgeschreven om het wat overzichtelijker te maken. Ik denk dat dat geen probleem moet zijn, bij mij gaan soms ook mensen weg ondat hun interesse veranderd denk ik dan maar.

Ik hoop dat je er uit komt en geniet van elke dag

Liefs Ria

Hanneke zei

Hoi Ingrid, wat je schrijft klinkt heel herkenbaar. De drang voelen om veel berichten te posten, comments achter te laten, mee te doen met challenges en dergelijke. Waar het denk ik uiteindelijk om gaat is dat je hobby een hobby blijft, en dat dingen geen verplichting worden. Als je geen zin hebt om blogs te bezoeken dan hoeft dat ook niet (immers, je doet dat normaal omdat je het leuk vindt, niet omdat het moet). Ik heb een tijd lang vrij weinig gepost en comments achter gelaten omdat ik daar geen tijd voor kon vinden. Misschien raak je dan wat followers kwijt, maar dat is ook maar een aantal op je blog, dat zegt verder helemaal niets. Heel veel beterschap en ik hoop dat je een plezierige manier vindt om te blijven hobbyen en bloggen. Liefs, Hanneke

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!