vrijdag 12 december 2014

December Daily 2014 dag 1-5

Ik ben weer aan het scrappen en... I love it! De laatste week van november speelde het steeds door mijn hoofd omdat ik op verschillende blogs de voorbereidingen al voorbij zag komen: zal ik ook weer een December Daily gaan bijhouden? Maar dat kost zoveel tijd, ik weet niet of ik zoveel tijd heb...
Inmiddels was december al begonnen en ik had nog steeds niet echt besloten (maar was al wel stiekem extra foto's aan het maken). Op 3 december heb ik het rode album uit de kast gepakt dat daar al een hele poos stond... te wachten... tot ik had besloten ;-) Het is een mooi (nep) leren album van Simple Stories.
 En vanaf het moment dat ik de eerste pagina had gemaakt ben ik weer gepakt door dat magische gevoel... Elke dag bezig zijn met herinneringen maken en bewaren... het zorgt ervoor dat ik bewuster doe wat ik doe. En het maakt me ook dankbaarder.
Ik hou aantekingen bij in de leuke schriftjes van Flow Weekly. Bijzonderheden, taken, leuke weetjes. Want je vergeet heel snel die kleine dingetjes! En dat is nou zo leuk aan een December Daily, je bewaart ook die kleine dingen.
De notities bij de foto's schrijf ik soms met de hand maar vaak ook met de typmachine. Een oude typmachine die ik jaren geleden kreeg van een collega (ja Marijke, ik kreeg hem van Piet! ;-)).
De dagcijfers zijn gratis digitempels en heb ik gevonden bij Ziggle Designs.

Ik kijk gewoon hoe het loopt. Het moet geen stress project worden en ik mag er gerust in januari of februari van het volgende jaar nog mee bezig zijn. No pressure, just fun :-)

Ik heb al een paar keer aan mensen moeten uitleggen wat ik aan het doen ben. Gisteren op mijn werk maakte ik even snel een foto van mijn warme chocolademelk naast mijn toestenbord. Collega: huh? En woensdagochtend zat ik op de prikpoli (niks ernstigs hoor) en toen het laatste buisje bloed vol liep pakte ik snel mijn mobiel om een foto te maken. Ik zag de prik-mevrouw kijken: oh, dat is weer zo'n mobiel-aholic, die moet zelfs onder het prikken haar whatsapp nog even checken... Haha, maar snel uitgelegd dat ik een album maak over de maand december. Maar ze snapte nog steeds niet waarom ik dàt dan in het album wilde hebben: gezellig... bloedprikken! Maar het hoeven niet alleen de leuke dingen te zijn, maar juist de alledaagse dingen. Het is een fotodagboek.

Maak jij ook een December Daily?

3 comments, which make me happy!:

Antoinette van Schaik zei

Hi Ingrid, nee, ik maak geen december daily, maar wel bijna elke dag een foto, gewoon voor mijzelf. Ik vind het een superproject, misschien wel iets straks, in de kerstvakantie. Fijne dag! Antoinette

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Geweldig, Ingrid! Dit is echt `leuk gemaakt`. Helaas doe ik het sinds kort digitaal, iets minder werk. Maar de kerstkaarten blijven wel handgemaakt..:D Geniet van je prachtboek!

Lieve-Groetjes,
Verie

Nicole zei

Heel erg leuk! Super om je mooie momenten zo te bewaren!! Groetjes Nicole

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!