woensdag 18 januari 2012

Bewaaralbum voor kerstkaarten

Kerstkaarten krijgen ik zo leuk! En sommige mensen steken er ook veel tijd in om ze te versturen. Natuurlijk de zelfgemaakte kaarten, maar ook degenen die de moeite nemen om een persoonlijke boodschap op te schrijven. Dat vind ik zelf het leukste! En al die kaarten gooi je na de feestdagen natuurlijk niet weg... Sommige kun je recyclen door er een kerstornament van te maken maar er zijn er altijd een aantal die je graag wilt bewaren.
Voor die kaarten heb ik een minialbum gemaakt. Ik heb dat ergens op internet voorbij zien komen en vond het een goed idee! De mijne is 17x17 cm groot. Sommige kaarten steken er uit, maar dat vind ik niet zo erg.
 Het dessinpapier zijn restjes van Making Memories die nu goed van pas kwamen. Het uithangbord is een stans van Tim Holtz (Hanging Sign) en de letters ook (Typeset, te koop bij Het Scrapbook Atelier).
Het album bestaat uit een voor- en een achterkaft van dun chipboard dat ik aan beide kanten heb beplakt met dessinpapier. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een ring waar ik lintjes aan heb geknoopt.
 De groene sprieten zijn Vine Spray en te koop bij Whiff of Joy, net als het bruine satijnlint dat ik heb geplooid en gestikt onder de naaimachine. De bloemen komen uit mijn voorraad.
Deze Henry with large cup is een ministempel uit de release van December 2011. Ik heb hem ingekleurd met de volgende copickleuren: Henry en kruk E47, 44, 43, 42, 41, 40, 13; mok E53, 51, 50, G82, YG93, R59; achtergrond W7, 5, 3, 1, 00.

Vandaag start er een nieuwe challenge bij Whiff of Joy. Het thema is "love is in the air". Ik heb zo'n leuk idee voor een miniboekje over liefde (al zeg ik het zelf ;-) ) maar daar moet ik nog aan beginnen. Kan haast niet wachten!

Tot blogs...

13 comments, which make me happy!:

Linda zei

Wat een leuk idee Ingrid en zo mooi gemaakt weer! Helemaal supers. Leuk dat uihangbord! Ik heb het ook maar nog nooit iets meegedaan, misschien dat ik nu geinspireerd raak door jou voorbeeld en het toch echt eens een keertje ga toepassen! Fijne dag. Groetjes, Linda.

Astrid zei

Wat een leuk idee, en je hebt het weer schitterend gemaakt zeg, en wat is Henry leuk.
Groetjes Astrid

Hanneke zei

Wat een goed idee zeg! Zo heb je meteen ene heel leuk aandenken aan de kerst en alle mooie kaarten krijgen zo een plekje. Het album is erg mooi geworden, dat uithangbord is erg leuk net als die envelop voorop. Groetjes, Hanneke

renate50 zei

Eine ganz tolle Idee, und so liebevoll gestaltet. Du hast Recht, liebe Ingrid, nun liegt nicht mehr rum, und die Post, auf die man Wert legt, ist ordentlich weggeräumt. Renate

marion zei

Wat een superleuk idee en Henry past hier perfect bij hihi...dank je wel voor het delen. Liefs, Marion

Petra zei

Erg leuk idee!
Ik vind het een erg leuk idee.
Mijn kaarten bewaar ik ook maar die liggen allemaal in de kast en op deze manier bekijk je ze sneller nog een keertje!

Groetjes Petra

Marianne Schut zei

Wat een super leuk idee! Echt geweldig mooi gemaakt! Liefs Marianne

Anneke zei

Heel erg leuk dit idee, ben ook nog opzoek naar het gepaste idee hier :) Bedankt voor de inspiratie :)
Groetjes Anneke

corryskaart zei

hoi ingrid wat een leuk idee voor de gekregen kerstkaarten,zelf heb ik ze aan een knijpertjessnoer hangen in mijn hobbykamer maar dan zijn ze beter beschermd in zo mooi mapje,dus een leuk idee wat ik zeker gaat na-apen:-))
groetjes van corry

mariska zei

Wat mooi, Ingrid en wat een mooi idee!

Lenie Hempen zei

Wat een super handig,en leuk idee INGRID.
Echt schitterend.

Gr Leny Hempen

Kim zei

Wat een leuk idee en het ziet er nog prachtig uit ook. Heel mooi.

Groetjes Kim

Heleen zei

Een supermooi resultaat Ingrid,
leuk om weer een heel andere uitwerking van 'mijn'map voorbij te zien komen,
Ik vind dat je hele mooie dingen maakt, ben gelijk volger bij je geworden,
groetjes,
Heleen

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!