zaterdag 14 januari 2012

Recycle je kerstkaarten

Ho, stop!!! Je oude kerstkaarten nog niet weggooien! Ik ben best fanatiek in het recyclen/ niet weggooien van spullen. Boterbakjes, bierdopjes en kurken breng ik naar school. WC-rolletjes worden vermaakt tot kerstornamentjes. Oude kleding of restjes stof worden, zo mogelijk, vermaakt tot kinderkleding, kussenhoezen of knuffels. En oude kerstkaarten... dat worden nieuwe kerstkaarten!
Ik zag een superleuke tutorial bij The Dutch Sisters (trouwens sowieso een ontzettend leuke site als je houdt van draadjes, stof en vintage). Na het zien van die tutorial heb ik meteen wat oude kerstkaarten uit de papiercontainer geplukt ;-) en ben ik aan de slag gegaan! Het is soms wat lastig om om iets stevigs heen te haken, maar ook erg leuk om te doen. En zo heb je heel snel een nieuwe kerstkaarthanger.
Binnenkort laat ik hier nog een ander ideetje zien om met je "dierbare" kerstkaarten te doen, de handgemaakte of die met een persoonlijke boodschap erop. Maar dan moet ik eerst nog wat tijd, tijd, tijd vinden...

Fijne avond en tot gauw... hopelijk!

12 comments, which make me happy!:

Gerrittina zei

Ziet er leuk uit!! Ik bewaar ook altijd de leukste kaarten om te recyclen maar de stapel wordt alleen maar groter en ik weet nog niet goed hoe ik het ga doen. Ben benieuwd naar jouw volgende ideetjes.

Gr. GZ

Katootje55 zei

Een heel leuk idee. Ook ik bewaar meestal de mooiste kaarten, maar gebruik ze inderdaad daarna bijna nooit!! En handwerken is al helemaal niet mijn ding, maar als je deze zo ziet zou je bijna geneigd zijn om het te gaan leren...

Groetjes, Toos

Willy Duit zei

Wauwww.....wat een leuk idee en wat een leuk blog is dat zeg...bedankt voor de tip!! Ik vind jou varianten hierop ook super!!

Anoniem zei

deze zijn
heel leuk

fijn weekend

tine

Leny Hempen zei

Dat ziet er weer leuk uit INGRID.
Echt supper.
Heb een hele fijne zondag.

Gr Leny Hempen

Sara zei

That´s fantastic recycling =) Love the idea!

Linda zei

Nou, wat is dit leuk Ingrid!! Ik ben meteen even op het blog gaan kijken van Dutch sisters en heel erg leuk wat ze allemaal doen! Dit is ook super en niet alleen voor kerstkaartjes maar ook voor andere mooie kaartjes die je dan als een schilderijtje ergens kan ophangen! Super idee en bedankt voor de tip. Groetjes, Linda.

Neline zei

Wat een geweldig leuk idee is dit, en wat heb jij het super gedaan!
groetjes
Neline

Marianne Schut zei

Hai Ingrid, super leuk idee zeg! Veel succes met het zoeken naar tijd! Hoop dat je het vindt! Want dat zou betekenen dat je ons nog veel meer van dat moois kan laten zien. Fijne zondag!
Liefs Marianne

corry'kaart zei

hoi ingrid
een erg leuk idee om zo deoude kerstkaarten te gaan gebruiken!
groetjes van corry

marion zei

Wat een leuk idee ! prachtig geworden ! Liefs, Marion

Patricia zei

Jeetje ik verbaas me elke keer weer over al jou creatieve ideetjes en de uitwerking ervan.
Echt super mooi gedaan zeg!! Groetjes Patricia

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!