woensdag 16 mei 2012

Smash* therapie

Eigenlijk moet ik schoonmaken, maar toch eerst even een berichtje plaatsen over de Smash* pagina's die ik gisteren heb gescrapt... Af en toe moet je jezelf verwennen, toch? ;-)

Voor degenen die het nog niet weten... ik ben een perfectionist. Dat is een ideale eigenschap om in een sollicitatiegesprek te noemen als je zwakke en je sterke punt, omdat je het dubbel kunt opvatten. Maar in het dagelijks leven ervaar ik het meer als een struikelblok dan als mijn sterke punt... En nu heb ik de perfecte combinatie gevonden: scrappen en therapie! Als je ergens over schrijft/dicht/schildert/scrapt blijft het je veel beter bij dan als je er alleen over denkt en praat. En het heerlijke van een Smash*book is dat het geen regels heeft en je dus kunt scrappen/smash*en wat je maar wilt!
 O, wat is dit toch heerlijk om te doen. Nu ik de foto's weer zien heb ik helemáál geen zin meer in schoonmaken! Ik heb het rode Smash*book en wilde voor dit onderwerp graag een bladzijde hebben met lijntjes, dus die heb ik opgezocht. Omdat elke bladzijde in een Smash*book anders is, is het leuk om een passend design bij je onderwerp te vinden. Of andersom... je ziet de bladzijde en komt daardoor op een idee om het te vullen. De tussenliggende pagina's worden wel weer met andere dingen gevuld.
Ik heb hier plakcijfers gebruikt, waar ik langs de randen heb getekent en een BoBunny accolade sticker. En diverse stukjes washitape.
De tekst op de rechter pagina heb ik met mijn nieuwe aanwinst geschreven: een lettertang. Het is een bijbeltekst, Mattheüs 11:25. Ik vond hem mooi passen bij mijn gevoel over perfectionisme. Ok... relax!
De rode doilies op de achtergrond heb ik gestempeld met een stempel van Prima. Het ronde stickertje en de sluitzegel linksonder zaten in het tijdschrift Flow. Het kaartje met "alsjeblieft" kreeg ik bij een bestelling op www.psikhouvanjou.nl en het groene zakje heb ik van mijn lieve blogvriendin Ingeborg gekregen.

Heel erg bedankt voor je bezoek en super bedankt voor jullie lieve reacties. Maar ook zonder reactie vind ik het leuk dat je hier was, want ik hoop gewoon dat ik je heb kunnen inspireren om zelf ook lekker creatief bezig te gaan :-)

Fijne dag met hopelijk meer zonneschijn dan regen!

20 comments, which make me happy!:

Marjan zei

Heel herkenbaar !! Dat perfectionisme.
Het zit mij ook regelmatig in de weg haha.
Leuk gedaan zo in de Smashbook.
Die nieuwe aanwinst, je lettertang, is dat niet een ouderwetse ?? Of is die weer opnieuw in productie ? Heel mooi zo met die letters.

Groetjes, Marjan

Jokiedebeer zei

Hoi Inrid, wat leuk een smachbook, ik wist niet zo goed wat het eigenlijk was, lijkt wel een dagboek!
Maar je hebt het leuk gedaan, en je hoeft geen perfectionist te zijn hoor. God houd van je zo als je bent, niemand is 100%

Lieve groetjes Joke

Anja zei

Heel erg mooi. En het is net of ik mezelf hoor praten. Hihi. Wens je nog heel veel Smash plezier. Ik vind hem top!!!

Lieve gr Anja

Anita Meijer zei

Ja dat perfectionisme is heel herkenbaar, soms ook heel vermoeiend hahaha. Wat een leuk idee zo'n smashboek, nog nooit van gehoord. Wie weet ook wel wat voor mij! Groetjes van Anita

Anoniem zei

Heel herkenbaar! Toevallig had ik vorige week ook deze tekst in mijn hoofd! Lekker om zo van je af te kunnen "scrappen"...

Liefs Natadja

marion zei

hihihi...een feest van herkenning hihihi...maar je hebt gelijk, het hoeft hiet allemaal 100 % te zijn, prachtig wat je gemaakt hebt en de tekst past er perfect bij. Liefs, Marion

Hanneke zei

Mooi gemaakt zeg! Dat perfectionisme is heel herkenbaar, heb er geregeld last van. Soms moet je gewoon de boel de boel kunnen laten (meestal ga ik dan lekker nietsen, fröbelen of tv kijken). Groetjes, Hanneke

Marjolein zei

Wauw! Wat een goed idee!
Prachtige tekst uit de bijbel! En zo waar!!
Je inspireert me!
Groetjes,
Marjolein
marjoleinscreations.blogspot.com

Marianne Schut zei

Wat moet het fijn zijn om te lezen dat je berichtje heel herkenbaar is...ook bij mij dus..
Wie wil er nu ook niet helemaal 100% mmoi, leuk, lief, goed, enz, enz. zijn...? Maar goed echt realistisch is dit niet. Dus af en toe toch maar je best doen om even af te wijken van je eigen wetboek! Je hebt in ieder geval weer een stukje tekst meegeven om over na te denken...dank je! Liefs Marianne

Sientje zei

O wat vreselijk herkenbaar ben ook altijd zo geweest en maar rennen, sommige dingen worstel ik nog wel mee maar doordat ik "ziek" ben geworden met de diagnose chronisch heb ik dingen moeten loslaten En ergens vind ik het nog heerlijk ook, kan nu veel makkelijker de boel de boel laten. En dat geeft rust. Rust om me te focussen op de dingen die er voor mij echt toe doen. Ik kijk nu meer naar wat het me oplevert mbt mijn relatie met God, brengt het mij dichter bij God of raak ik van Hem verwijderd? En als we 100% perfect zouden zijn hebben we God niet meer nodig en ik zou niet weten wat ik moet met een leven zonder Hem. Zolang je naam maar geschreven staat in het boek des levens. En dat is pure genade, heerlijk dat besef dat je dat niet hoeft te verdienen door perfect te zijn/doen.

Scrapcreaties Mirande zei

Wat een leuke manier om eens even heel goed bij jezelf stil te staan. Heel leerzaam voor jezelf lijkt mij en het werkt ook nog ontspannend. Lekker scrappen over jezelf.
Super leuk idee en ook voor mij is het heel herkenbaar.
Groetjes Mirande

Liesbeth zei

Jeetje wat herkenbaar en wat heb je dat leuk gedaan, een therapeutische knutselsessie haha dat moet toch beter werken dan wat dan ook. Echt heel super.
Liefs, Liesbeth.

Sanne zei

Wat een leuke Smashpagina! Bedankt voor de inspiratie. Ik heb mijn eerste pagina ook af. Zal hem binnenkort eens laten zien.

Liefs Sanne

Maris zei

heel leuk gemaakt, mens dat je toch zo perfect wil zijn, niemand is dat toch ???
doe jezelf echt niet zoveel aan hoor (zegt een EX perfectioniste xx)

Elaine zei

How fabulous Ingrid I have not tried a smash book may have to have a go Hugs Elaine

Mieke zei

Ohw, ik las dit en het was net of ik over mezelf aan het lezen was. Leuk om te weten dat er nog mensen zijn die er zich soms in ergeren dat ze alles altijd perfect willen hebben... Erg leuk zo'n smash book! Je hebt dat geweldig gedaan!

TeedeJee zei

Lijkt veel op Art journaling toch? Streven naar excellentie is beter dan perfect willen zijn (dat is nl. onmogelijk):-) Dank voor je openheid.

Anoniem zei

Wow! Mooi gemaakt. Wat leuk met de lettertang, dat zijn dingen die ik eigenlijk. Nooit gebruik, maar wel in de kast heb liggen. Leuk idee, nu zie ik dat ik het ook best in m'n layouts kan verwerken. Ik haal altijd zoveel inspirátie van je blog! Erg leuk.

Groetjes Claudia

Lenie zei

Wat een prachtig verhaal en zo herkenbaar, de tekst die je erbij hebt geschreven is prachtig en we mogen altijd weten dat we bij Hem mogen komen met alles.
Dank je wel voor deze prachtige creatie en je smashboek heeft me op een idee gebracht. Bedankt ook voor je openhartigheid vaak durven we hier niet over te praten. Groeten Lenie

Inge zei

Wat is dat GOED om te doen hè, dat smashen! Ik heb ook een soortgelijke pagina gemaakt, want ja, we maken onszelf soms gek, vind je ook niet? Ik laat langzamerhand wel wat dingen 'vallen' en zo geef ik niet meer ALTIJD een reactie. Maar ik hoop dat je weet dat ik wel altijd met je meegeniet! X Inge

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!