maandag 20 mei 2013

Armbandjes van strijkkralen

Komende woensdag hebben Ruben en Jesse kleedjesmarkt op school. Alle kinderen mogen met een theedoek op het schoolplein gaan zitten en spulletjes verkopen voor maximaal €0,50 per stuk. De opbrengst is voor de helft voor de school en voor de helft voor een goed doel. De bovenbouw verzint elk jaar leuke activiteiten om geld mee te verdienen, zoals smincken of haar verven.

De juf vroeg in de klas of er nog creatieve moeders waren die mee wilden helpen om dingen te knutselen. De jongens kwamen thuis met de trotse mededeling dat ze hadden gezegd dat ik heel creatief ben ;-) Op eerste Pinksterdag middag hebben we heerlijk zitten freubelen samen.
We hebben armbandjes geregen van gesmolten strijkkraaltjes! Ik kwam dit idee tegen op Pinterest (waar anders...). Eerst dacht ik dat de strijkkralen gewoon gestreken moesten worden met een ruimte ertussen, zodat ze niet aan elkaar zouden plakken, maar ze moeten 2 minuten in de oven!
Op de bakplaat heb ik teflon bakpapier gelegd, maar gewoon bakpapier moet ook lukken denk ik. Daar hebben we de strijkkraaltjes rechtop op gezet. Twee minuten op 200 graden en je ziet ze gewoon smelten.
Op de website waar ik dit idee vond stond dat de kralen niet perse rechtop hoeven te staan, je kunt ze er ook gewoon op kunt leggen, als ze maar voldoende tussenruimte hebben. Omdat het rechtop neerzetten een tijdrovend werkje is hebben we die tweede optie ook geprobeerd. En ja, het lukt! Je zou denken dat het gat in de kraal verdwijnt als hij op zijn kant in de oven ligt, maar dat is niet zo. Ze worden wel wat minder rond, en als ze liggen dan rollen ze makkelijk tegen elkaar aan. Het is sneller, maar rechtop zetten heeft een mooier, gelijkmatiger effect. Net wat je belangrijk vindt. Een misvormde kraal kun je trouwens wel gemakkelijk bijknippen met een schaar.
En toen begon voor mij het leukste gedeelte: de kleurencombi's maken.
En de jongens maar rijgen, ik kon ze haast niet bijhouden! We hebben dun naaimachine elastiek gebruikt. Aan de ene kant een knijper en aan de andere kant een stopnaald om mee te rijgen. Steeds even passen en als er genoeg kralen aan zaten (je hebt er behoorlijk wat nodig!) een paar knoopjes erin gelegd.

Wat een heerlijk werkje, kralen rijgen. En het was super gezellig om samen te doen. Wie had dat gedacht, dat ik met mijn 2 jongens nog eens kralen zou gaan rijgen... maar aan het eind van de middag vertelden ze mij vol overtuiging: dit is echt vet cool en echt niet alleen een meisjeswerkje!

Ik wens jullie een mooie week verder!

11 comments, which make me happy!:

Mieke zei

Bedankt voor het delen van dit geniale idee! Wat een leuk resultaat geeft het. Ik zou zo een armbandje kopen op de kleedjesmarkt!

angeleef zei

Briljant! Hartstikke bedankt om dit idee met ons te delen!! Dit ga ik zeker ook nog gebruiken!!
Groetjes
**Evi**

Frouwke zei

Oh wat geweldig, heel knap gedaan!
grts
frouwke

Joke Mulder zei

Wat een leuk idee, ik hoop dat ze ze allemaal verkopen. Jullie hebben alle drie zo je best gedaan het zou fijn zijn toch?
In ieder geval ik vind ze prachtig goed gedaan jongens!
groetjes van joke Mulder
ook een fröbelmoeder die toen haar zoon nog klein was (inmiddels 25)ook altijd fröbelde met hem

Colien zei

Superleuk, hele gave armbandjes!
Maar volgens mij ruikt een appeltaart in de oven iets lekkerder...? :)
grtz.Colien

Nelleke zei

Wat is dit een gaaf idee! Het resultaat is prachtig! Groetjes, Nelleke

Natascha zei

Wat een leuk idee!

Vera de Gries zei

Heerlijk dat je dit met je jongens hebt gedaan! Mijn broertje vond de strijkkralen ook altijd fantastisch, alleen dit hebben we er nooit mee gedaan!

Liefs!

Fieneke zei

Wat een geweldig idee! Nog strijkkralen te over hier, ik ga t idee zeker onthouden. Super leuk, dat gaat vast wel verkopen. Bedankt voor t delen van dit idee.
Groetjes Fieneke

marmarel zei

Wat zijn jullie gezellig samen bezig geweest! :-) Ik heb het idee al eens ergens gezien en het staat nog op mijn lijstje om te doen. Strijkkralen genoeg hier! ;-) Mijn dochters (en vriendinnetjes) zullen het ook zeker leuk vinden.

Erica ♥ zei

Wat mooi gedaan zeg, en wat een leuke ideeën kom
je toch op Pinterest tegen, ik ben er ook zo
verslaafd aan hoor.
En geweldig zo enthousiast als je jongens waren,
super ☼

Fijne nieuwe (knutsel) week ☺
lieve grtjsss Erica ¤
heidebloempjuh.blogspot.nl

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!