maandag 16 september 2013

Een heerlijke dag...

Afgelopen vrijdag was een heerlijke dag voor mij. Een topdag, een boven op de berg dag... Soms heb je van die dagen hè, waar je van op kunt laden.  
De dag begon zonnig. Ik bracht de jongens naar school op de fiets. Ik wilde meteen doorfietsen naar de stad om boodschappen te gaan doen, maar omdat de zon zo mooi scheen ben ik helemaal meegereden naar het schoolplein. Ik wist namelijk dat als ik vanaf daar terug zou fietsen ik dit prachtige plaatje hierboven zou zien, met de zonnestralen door de bomen... Mooi hè?
 Onderweg naar de stad kwam ik deze kerk tegen, die inmiddels in het volle zonlicht baadde.
Mijn eerste stop was de HEMA, want de andere winkels waren nog dicht vanwege het vroege tijdstip. Maar niet getreurd, de HEMA is een heerlijke winkel waar ik een hele poos zoet kan zijn ;-)
 Ik zag bijvoorbeeld deze mooie gebreide fairtrade babydekens. 
...ik dronk een kopje thee in het restaurant...
...en ik kocht deze leuke kaartenhouder. Zo'n rekje stond al lange tijd op mijn verlanglijst. Ze hebben ze in verschillende maten bij de HEMA.
Daarna volgde er nog een hele rij andere winkels, maar daar heb ik geen foto's van, ik werd er wel erg blij van ;-)
's Middags weer thuis wilden de jongens knutselen. De papierstroken kwamen uit de kast en er werden muizentrappetjes gemaakt.

Het was enigszins gestuurd door mij dat dit gebeurde, want ik wil hier graag een slinger van maken ;-)
Jesse vroeg ook of hij mocht haken, net als jou mama! Nou, natuurlijk mag dat. Maar ik ontdekte dat dat niet makkelijk is om een kind te leren. En dat lag niet aan Jesse hoor, ik ben gewoon niet zo'n geduldige juf...
Vrijdagavond, dus het leek mij gezellig om samen "koffie" te drinken. Met de eerste chocolade pepernoten. Jongens gedoucht en in de pyjama op de bank. Genieten!
Klinkt als een geweldige vrijdag, hè? Dat was het ook hoor, maar ik laat natuurlijk alleen de leukste dingen zien. Dus maak je geen illusies, ik heb geen perfect leven, ik heb alleen geen foto's gemaakt van het gehaast 's ochtends om op school te komen, van mijn ongeduldige haaklessen aan de jongens en van het vlees dat net iets te donker werd...
's Avonds was er nog tijd om een poosje aan mijn nieuwe dekentje te werken. Bonte kleuren, beetje retro, daar hou ik van.
De dag daarvoor, donderdag, was ik bij mijn ouders en toen kreeg ik deze mooie doos met zakdoekjes van mijn moeder. Zij heeft ze gekregen van mijn oma, toen ze ging verloven met mijn vader.
Mijn opa en oma namen ze mee uit Zwitserland.
Maar er kwam nog meer van de zolder, zoals dit mooie kanten zakdoekje...
...en deze echt oude poppenschoentjes...
 ...in maatje 70? 
...en deze sjaal. Wat een leuk stofje, hè?
En als laatste een potje aardbeien-pruimencompote, home made :-) Heerlijk mam, bedankt voor alle verwennerijen!
En toen gingen we op huis aan, deze prachtige ondergaande zon tegemoet.
Ik wens je een goed begin van de nieuwe week, gezellig dat je langskwam en tot gauw!

5 comments, which make me happy!:

Astrid zei

Geef mij elke vrijdag maar zo'n dag, leuk zeg.
Dat is het weekend goed beginnen.
Fijne week.
Groetjes Astrid

DELETED zei

wow wat een gezellige blogje...ik geniet ervan..jij ook fijne week

Fieneke zei

Heerlijk om te lezen, daar word ik dan weer blij van. Bedankt voor deze leuke gezellige blog!
Groetjes Fieneke

angeleef zei

Wat kan ik toch heerlijk wegdromen bij jouw dagbelevingen. Echt leuk dat je dit allemaal laat zien! Volgens mij wonen jullie ook echt op een prachtige plaats!! Ik zie alleen maar huizen, auto's en verkeersborden/lichten als ik naar mijn werk rij hoor :) Het leek me een hele leuke vrijdag en ooooh wat ben ik jaloers dat jullie al chocolade pepernoten hebben haha!
Groetjes
**Evi**
P.S. Je ZOON die wil leren haken? Aanmoedigen, die boel hoor!

Stamping & Paper Crafting with Ingrid zei

Ja hé het zijn de kleine dingen die het doen, die je leven kleuren. Heerlijk dat jij er veel oog voor hebt, soms zijn we te gehaast om als het moois om ons heen te zien.
Groetjes Ingrid

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!