dinsdag 17 september 2013

Voorbij die mooie zomer...

Terwijl mijn jongens op de trampoline spelen, tussen de buien van deze dagen door, bedenk ik nu snel onderstaande foto's moet laten zien. Want anders is de herfst al echt begonnen en dan kom ik nog met zomer foto's aan!
 In juli plukten wij de rode bessen van de struik in onze tuin.
Twee keer over konden we een portie plukken. Fijn gevoel geeft dat om eten uit je eigen tuin te halen :-)
 Even afspoelen, want ik hou niet van beestjes en zo...
En toen sap maken. Eerst koken en daarna zeven. De eerste keer op de "ouderwetse" manier door het sap door een theedoek te laten lekken. De tweede keer heb ik keukenpapier in een zeef gelegd en daar de bessenprut opgelegd.
Er moest wel veel suiker bij het sap om het lekker te maken hoor!
En dan nog een warm weer onderwerp... zomer dekbedden! Toen het zo heel warm was wilden de jongens niet onder het zomer deel van hun 4 seizoenen dekbed liggen. Dat was nog te warm. Dus heb ik katoenen zomerdekbedden gemaakt. De ene heb ik gemaakt van een oud dekbed van ons dat te klein was geworden voor ons bed. De andere heb ik gemaakt door twee ledikantdekens aan elkaar te naaien.
 Herkent iemand deze ledikantdekens die zo'n 10 jaar geleden bij de HEMA te koop waren? Ik hoefde ze alleen maar aan elkaar te stikken en er aan beide kanten zo'n 6 cm af te locken. Dat is recycling waar ik een kick van krijg!
Maar de warme temperaturen zijn voorbij en de dekbedden zijn al weer opgeborgen op de zolder. Nu liggen we weer lekker onder dons.
Gezellig dat je er was en ik wens je nog een warme avond!

3 comments, which make me happy!:

DELETED zei

weer zo'n leuke blogje en vooral heel simpel..nou dit soort blogs hou ik van...gewoon simpel living van iets kleins iets leuks van maken...leuke ideeen...ik lees graag hier ...groetjes

Tutti haakt en zo zei

Oe Jammie dat ziet er lekker uit! Hier is het wel ver gedaan met de besjes in de tuin.....
Wat een leuke deken heb je gemaakt ook!

marmarel zei

Lekker, bessen! En wat een súper recycling-project!

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!