dinsdag 5 november 2013

Eikeltjes... gehaakt! En een gepimpt kaartje

Het is eikeltjestijd! Een vriendin van mij kan geen met eikels meer zien omdat ze er duizenden één voor één tussen haar grint vandaan moest rapen, maar ik denk dat de meeste mensen toch wel blij worden bij het zien van die leuke kleine vruchtjes van de eikeboom.
Naar het bos, met de kids, en dan maar zoeken: eikels, kastanjes, beukenootjes, dennenappels...
 Sommige eikels hebben een hoge hoed op en anderen een soort baret.
 Er zijn hele grote, maar ook mini's...
 ... en nu ook gehaakte! Ze zijn allemaal anders, ik heb ook verschillende patronen gebruikt. De kleinste heb ik het eerste gemaakt aan de hand van dit patroon. En de hele dikke, helemaal rechts is gemaakt naar dit patroon. De linkse twee heb ik zelf een beetje bedacht.
Allemaal gehaakt met Catania katoen en haaknaald 2,5 mm.
Je ziet de eikeltjes momenteel overal in blogland. Zo kwam ik eikel-paddenstoeltjes tegen bij Silly Old Suitcase en Ellebel maakte Roodkapje-eikeltjes. De eikelhoedjes van Ing-things zijn inmiddels al beroemd natuurlijk en ik zag hele mooie kleine gehaakte eikeltjes (met een paddestoel!) op dit blog, met een Nederlands patroon, ook heel handig.
(op de achtergrond zie je een ander haakwerkje, daarover binnenkort meer...)
Het gaat niet zo snel als ik zou willen dus mijn gehaakte eikeltjes hebben nog gezelschap van de originele exemplaren.
En toen ik de kalender (een hele leuke Kaartje of Kip kalender :-)) omdraaide naar november, zag ik dat ik een verjaardag had gemist... Snel dit kaartje uit de kaartenbak gepakt en gepimpt met een bloem, knoopjes en een slinger.
 In bijpassende kleur een sliert lossen gehaakt en als kader opgeplakt.
Misschien is het te regenachtig om naar buiten te gaan om eikels te zoeken, in dat geval moet je ze zelf maar gaan haken :-) Veel plezier vandaag!

5 comments, which make me happy!:

Kleinigheidje zei

Erg leuk die gehaakte eikeltjes, wel een priegelwerkje lijkt me. Het kaartje heb je echt heel leuk gepimt! En ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat de granny's op de achtergrond zijn of worden.
Groetjes, Bouwiena

Colien zei

Ze zijn gaaf, wat grappig gemaakt. Ik heb 2 jaar geleden echte hoedjes gevuld met gevilte bolletjes, ook een leuk effect. En beter te doen voor mij, dat haken lukt me niet echt. Maar daarom wel gezellig om bij jou langs te komen en dit soort leuke projectjes te zien.
grtz.Colien

Katootje55 zei

Erg leuk, die gehaakte eikeltjes... haken is aan mij niet besteed. Daarom extra veel bewondering voor het resultaat!! En je kaartje is superleuk gepimpt...

Groetjes,
Toos

p.s. Als je een hond hebt moét je wel naar buiten, ook al zit je liever bij de kachel!!

marmarel zei

Wat een schattig kaartje! Ik heb hier nog gehaakte eikelhoedjes liggen. Mijn dochter was al verontwaardigd dat ze te groot zijn. Dat komt omdat de eikels inmiddels wat verschrompeld zijn. ;-) Nou ja, dan moet ik de eikeltjes zelf ook maar haken. :-)
Wat grappig dat wij dezelfde naaimachine hebben! Ik heb er nooit spijt van dat ik deze gekocht heb (nadat ik altijd ruzie had met de vorige...).

Janna zei

Wat een leuke eikeltjes heb je gehaakt. Hier heel veel kastanjes, had zoonlief met oma gezocht. Ik heb de patroontjes even opgeslagen, dus wie weet....
Ik ben wel heel benieuwd wat die granny squares gaan worden.
groetjes,
Janna

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!