zaterdag 4 december 2010

Een kadodoosje

Vanavond hebben wij Sinterklaas gevierd en dit ronde doosje had ik gemaakt voor mijn moeder. Ze was er heel blij mee. Het dessinpapier is van Eline's Huis (Marianne Design). Tjonge, wat is dat leuk papier zeg. Ik vind haar boek ook zo mooi en inspirerend, steeds pak ik het even om erin te bladeren.
Op het papier zit ook deze geborduurde roos, die heb ik uitgeknipt. De roze geruite strook is bewerkt met een Martha Stewart randpons (doily lace). Het bolletjesband heb ik gekocht op internet bij het Scrapbookdepot.

De deksel heb ik versierd met verschillende bloemen op elkaar en een kitsch parelmoer knoop in het midden, die uit de knopendoos van mijn oma komt. Op het ronde, geschulpte papiertje heb ik pareltjes gemaakt met de perlen-pen (cream) van Viva. In het doosje heb ik een zeepje verpakt.
Je kunt een bestaand doosje beplakken, maar dit doosje heb ik zelf gemaakt. Je knipt twee cirkels, de 1 iets kleiner dan de ander. En je snijd een strook papier die je rilt op 2 cm aan een lange kant. Maak knipjes tot de rilrand zoals je ziet op de foto hierboven. Vouw de strook rond en kijk of hij goed van formaat is voor de grote cirkel en plak de korte kanten van de strook op elkaar met tacky glue tape. Smeer de rand van de grote cirkel in met lijm, vouw de "haaientanden" naar binnen en zet de strook op de cirkel en druk goed aan. Smeer nu hele bodem in met lijm en plak de kleinere cirkel erop, zodat je de haaientanden niet meer ziet. De deksel maak je ook zo. Je kunt de rand eerst beplakken met dessinpapier, voordat je hem rondplakt.
Dan nog wat sneeuwpret van onze jongens in de achtertuin vandaag. Tjonge, wat hadden ze een lol met sneeuwballen gooien naar papa. Ik heb snel om het hoekje van de deur wat foto's gemaakt en ben verder veilig binnen gebleven ;-)

Wat een sfeertje he, met al die sneeuw. Vandaag was het nog niet plakkerig genoeg om een sneeuwpop van te maken, wie weet morgen. Dan laat ik jullie zeker wat foto's zien!

Challenges:
- Fussy and Fancy: anything but a card
- Creative Card Crew: kadoverpakking
- Simon Says Stamp and Show: een tag

Een heel fijn weekend verder en bedankt voor je bezoekje :-)

18 comments, which make me happy!:

Made by Janet zei

Hoi Ingrid,
Wat een schitterend doosje!!!!
En lekker die sneeuwpret...hihi ..ik ben ook veilig binnen gebleven...

En nog gefeliciteerd met je "prijs"bij mduc!!
Je kaart was ook schitterend!!

Groetjes Janet

Patricia zei

Prachtig gemaakt je doosje!!! Het Eline papier leent zich er wel voor he....ik vind het ook zo geweldig mooi. Je hebt er weer een prachig kadootje van gemaakt. Leuk ook dat je het doosje zelf hebt gemaakt, bedankt voor de uitleg. Leuke foto's heb je ook van de jongens. Ik sta normaal ook met de camera vooraan, maar het is me nu echt te koud buiten.
Fijne avond eeeh nacht. Groetjes Patricia

Jeanet van der Lee zei

Wat een schitterend doosje zeg, ik snap dat (o)ma er erg blij mee was! Hier is de sint ook al langs geweest hoor, wat zijn de kinderen weer zoet met alle nieuwe spulletjes. Dus ik kan nu nog effe lekker bloggen. Jij ook nog gefeliciteerd met je eerste prijs bij MDU!!!! Super gedaan. Ik had niet verwacht dat ik toch nog in de top 4 terecht zou komen, haha. Groetjes, Jeanet

Emma and Susan zei

WOW.....This is GORGEOUS Ing!!! What a beautiful creation, I am so glad we are working together on our new design teams, you are very inspirational sweetie!!!
I love the pictures of your boys, they are adorable!!!
Big hugs
Emma
xxx

Unknown zei

So beautiful project! :)

m@deliefjuh zei

dat ziet er prachtig uit! en wat een leuke nieuwe profielfoto!

Linda zei

Geweldig doosje Ingrid! Heel mooi gemaakt weer. Ik ben ook weg van het Eline papier! Toevallig heb ik net op mijn blog een bericht geplaatst, ik had ook een doosje beplakt met Eline papier. Kan me voorstellen dat je moeder er blij mee was. Hier was het gisteren ook prachtig met al die sneeuw! Helaas regent het nu :-(( Dus die sneeuwpop zit er vandaag denk ik niet in (wij hadden ook bedacht om vandaag een reuzesneeuwpop in de tuin te maken) Maar dat komt vast nog wel. De winter is goed begonnen! Fijne zondag nog. Liefs, Linda.

Marianne Schut zei

Hai Ingrid, wat een super lief doosje is dit geworden! En leuk de uitleg erbij! Van harte gefeliciteerd met je prijs bij MDU!! Super hoor! Helaas geen sneeuwpop vandaag ben ik bang voor! Maar wel heerlijk knutselweer! Ben weer benieuwd naar je volgende creatie! Liefs Marianne

arjette zei

Hoi hoi,

wat een ontzettend mooi doosje!!! Kan me voorstellen dat ze er blij mee was!!
En die sneeuwpret, geweldig!!! Hier is alles al weer weggedooid al moet ik zeggen dat ik dat ook niet zo erg vind.... wij kunnen door dit koude weer niet aan het werk........ dus wij zijn blij als het weer weg is allemaal..... maar voor de kinderen is het natuurlijk geweldig!!!

gr. arjette.

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Wat een prachtig doosje met het mooie eline papier kan me voorstellen dat je moeder er blij mee is en wat een schattig zeepje heb je erin gedaan.Wat een mooie foto's heb je van de jongens gemaakt.Ik was heel blijdat edwin mij kwam ophalen in Klarenbeek want wat waren alle wegen slecht dan ben ik toch niet echt een held in auto rijden.Gefelicteerd met je eerste prijs bij mduc super hoor.

Fijne dag ,Lfs Agnes

Inge zei

Jongens en sneeuw, altijd pret en mooie foto's! Mooi doosje heb je gemaakt en ik zie dat je het doosje ook helemáál zelf hebt gemaakt!! Het is echt heel mooi dat Eline papier hè?

Afke zei

Hoi Ingrid,
Leuk doosje voor je moeder. En fijn dat je het 'patroon' er bij gezet hebt, nu hoeven we er niet om te vragen :-)
En inderdaad: sneeuw en kinderen (met hun vader) altijd goed voor leuke foto's en een gezellige middag. We er hier nu nar beneden komt, is een mengsel van regen en sneeuw. Ik hoop niet dat ik vannacht opgeroepen word.
Groetjes,

Afke

Katinka zei

Wat een leuke creatie! Kan wel begrijpen dat je mams er blij mee is...een echte á la ingrid in huis....wauw! hihi

Tja, het was heerlijk al die sneeuw, maar toen ik vanmorgen mn gordijntjes opendeed was alles weg! Maar ook wel weer lekker , het brengt altijd zoveel nadelen met zich mee.. las dat het morgen alweer gaat sneeuwen ! We zullen zien...

Liefs X
Katinka

Amy zei

This is such a beautiful gift box, love the paper you used! The postage stamp stickers are fabulous on there along with the embroidered look rose!
Looks like your boys had a lot of fun in the snow! :)

Riet zei

Wat een schitterend doosje heb je voor je moeder gemaakt Ingrid.
Wat is dat prachtig papier zeg,mooie details erop.
Jou jongens hebben het naar der zin zeg,hier is alles weg.
Gisterenavond is het gaan regen,en vanmorgen was alles weg.
Heerlijk hoor,vind er niks aan.

Liefs Riet.

uksharon zei

This is just fabulous and the papers you've chosen just work so well.
Thanks for joining us at CCC this week.
Best wishes, Sharon

Lynne Forsythe zei

BEAUTIFUL BOX....and it looks like the kiddo are having a blast in the snow!!

thanks bunches for playing along with the design teamies and Simon Says Stamp and Show Challenge Blog!!

Juanita zei

Wow what a gorgeous box. Thanks for sharing with us at Fussy and Fancy.

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!