vrijdag 11 oktober 2013

Herfstkrans (met vertaald patroon)

Via via kwam ik op het blog terecht van Sarah: Repeat Crafter me, en ik vond daar het patroon van een krans met mini pompoentjes. Ik was meteen verkocht! De veranderende kleuren buiten doen mij ineens erg verlangen naar pompoenen...
Het patroon van de krans is erg makkelijk, het is een rechte lap die je om een piepschuim krans heen legt en met de hand vast naait. Ik heb gewerkt in stokjes in plaats van vasten. Hierdoor is de doorschijn  misschien iets meer (maar ik was wel sneller klaar ;-)). Om te voorkomen dat je het witte piepschuim ziet heb ik de krans eerst geverfd met oranje acrylverf.
 De pompoentjes zijn ook niet moeilijk, maar het patroon is wel in het Engels. Voor degenen die dat wat lastig vinden heb ik hier een vertaling gemaakt:

Mini pompoentjes (naar het idee van Repeat Crafter Me)
Voor handige stap-voor-stap foto's klik je op de link hierboven.
Bij het maken van de pompoentjes haak je alleen in de achterste lussen van je haakwerk. Normaal gesproken steek je je haaknaald door 2 lussen voor een nieuwe steek, maar door alleen in de achterste te steken creëer je het "streepeffect".
Haak 11 lossen.
rij 1: vaste in de 2e losse van de naald, 1 vaste, half stokje in de volgende 6 steken, vaste in de laatste 2 steken (10 steken)
rij 2: allemaal vasten
rij 3-17: herhaal de rijen 1 en 2
Knip de draad niet te kort af. Naai het lapje eerst dicht als een koker (je laatste toer aan de eerste toer). Vervolgens rijg je een draad door de onderkant en trekt deze aan. Rijg een draad door de bovenkant, vul met fiberfil en trek aan. Ik heb deze laatste draad door de pompoen heen naar beneden gestoken om hem wat platter te maken, zoals in het echt.

Steeltje
rij 1: Haak een magische ring en 4 vasten in de magische ring (of haak 2 lossen en haak 4 vasten in de 2e losse vanaf de naald)
rij 2: *2 vasten in eerste vaste van rij 1, 1 vaste*, herhaal van * tot * (6 steken).
Herhaal rij 2 tot je het steeltje hoog genoeg vind. Het steeltje wordt niet opgevuld.

Rank
Haak 10 lossen, haak 2 vasten in de 2e losse vanaf de naald, haak 2 vasten in elke losse tot het eind.
Ik heb gehaakt met Catania katoen en haaknaald 3. Het vogelhuisje, het jute, het katoen en de haaknaald zijn allemaal verkrijgbaar bij Scrap & Co. De krans hangt daar ook, als je hem in het echt wilt zien :-)
Gezellig dat je er was! Tot blogs :-)

5 comments, which make me happy!:

Sanne zei

Wat een enige krans. Ik heb pas ook leren haken. Ben nu aan een deken bezig. Het haakwerk is klaar. Nu het afwerken nog. Het leukste klusje... Ben al op zoek naar nieuwe ideetjes om te maken. Helaas is het wat laat om nog aan zo'n krans te beginnen. Voor ik die af heb is het alweer winter ;-) Maar ik ga hem zeker onthouden voor volgend jaar! Bedankt voor de inspiratie! Hij is geweldig!

Liefs Sanne

Colien zei

Te gek! Mijn kransen bestaan meestal uit plantaardig materiaal: mijn bloemisten-achtergrond werkt nog lang door :) Maar deze is geweldig en ook je vorige blogposts waren weer een genot om te bezoeken. Wat een gave foto's!
grtz.Colien

marmarel zei

Wat een mooie krans! Volgens mij heb ik ook nog ergens van die piepschuim-kransen liggen.

Diane zei

Geweldig leuk! Misschien leuk om eens te maken met de klas...

Sara zei

Watch and Download world's famous drama series Kurulus Osman in English on link below
👇
Kurulus Osman in English

📢Get high quality backlinks for your
Website with BacklinksIndexer
BacklinksIndexer

Crypto trading online course
Join on link below
Crypto quantum leap

📒 Read Home doctor book online
Then you will be a doctor for your family
Home Doctor Book

Join online YouTube course
And be a professional YouTuber
Tube Mastery and Monetization by matt

🦷Steel Bite Pro
Best product for
Teeth pain, cavities,teeth whitening and other oral health issues with money back guarantee
Steel Bite Pro

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!