vrijdag 4 oktober 2013

Muis

Afgelopen dinsdag kwam Agnes bij mij op bezoek. We hebben samen gekletst, thee gedronken en gehaakt... en gekletst en nog meer thee gedronken...
Agnes haakte aan haar deken en ik was bezig met een herfstkrans.
 ... met pompoentjes!
  Ik heb een lap van stokjes gehaakt en die vastgenaaid om een piepschuim krans. Het resultaat laat ik later nog zien...
 En terwijl wij op de bank zaten te haken hoorde ik achter in de tuin Muis, onze kat, mauwen. Ik loop naar de deur om hem binnen te laten en zie dat hij zich op zijn voorpoten naar huis probeert te slepen, zijn achterlijf is helemaal verlamd. Anderhalf uur later zit ik bij de dierenarts. Röntgenfoto... niets gebroken. Misschien een zwelling op de ruggenwervel? Met twee injecties tegen een zwelling neem ik hem weer mee naar huis. Maar de volgende dag is het nog niet beter. Weer de dierenarts gebeld, kan het toch niet een bloedprop zijn? Niet heel waarschijnlijk omdat hij het niet uitschreeuwt van de pijn, maar het zou kunnen. Kom maar meteen om een echo te doen. Het blijkt inderdaad een bloedprop te zijn, een redelijk grote ook. Dit kun je niet zien aankomen, niet voorkomen en ook vrijwel niet genezen. Als ze er nu iets aan zouden doen is de kans zeer groot dat het weer terug komt, en dan zal hij er hoogst waarschijnlijk wel veel pijn van hebben. We moeten besluiten om onze Muis te laten inslapen...
We zijn er alle vier verdrietig van. Toen Muis er nog was mopperde ik wel regelmatig op hem maar nu hij dood is merk je pas hoe gehecht je raakt aan zo'n beestje.
Ruben en Jesse hebben allebei een kaart getekend en iets erin geschreven. We hebben Muis in een doos gelegd met de kaarten erbij en toen hebben we hem begraven achter onze tuin.
'Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd... er is een moment voor huilen en een voor lachen, voor rouwen en voor dansen.' (Prediker 3:1 en 4 NBG)

10 comments, which make me happy!:

Ankie vd Polder zei

Ach wat sneu voor Muis en voor jullie. Veel sterkte daar. Groetjes, Ankie

marmarel zei

Wat verdrietig van Muis, sterkte hoor! Een huisdier hoort er zó bij, mijn dochter is helemaal verliefd op haar konijn.
Wat een vrolijke pompoenen-krans!

Vera de Gries zei

Je krans wordt volgens mij prachtig. Wat verdrietig van Muis, één van onze katten heette ook zo en was zwart met een beetje wit. We hebben helaas maar kort van onze Pluis en Muis mogen genieten. Het is heel naar om afscheid te moeten nemen. Sterkte!

Vera

marion zei

gecondoleerd met dit zware verlies, weet dat Muis op jullie wacht op de regenboogbrug en tot die tijd heerlijk speelt met andere diertjes, knuf, Marion

DELETED zei

gecondoleerd , is altijd triest om een lieve beestje te verliezen ,, u haak proyecten zijn prachtig...ik moet ook zulke herfst kleuren gaan kopen...veel groetjes

Astrid zei

Heel veel sterkte hoor met het verlies van Muis.
Groetjes Astrid

aanshobbyd zei

Ach sneu hoor zoiets en zo onverwachts, sterkte hoor voor jullie allemaal

Judith zei

Ach, Ingrid, wat verdrietig!!! Ik voel met jullie mee, heel veel sterkte!

Anoniem zei

Ahhh Ingrid,
ik leef met jullie mee. Mijn kat is voor mij ook net een kind...ik mopper ook wel eens, maat zou hem ook voor geen goud willen verliezen. Heel veel sterkte met het verlies van Muis.
groeten Carolien

Natas Nest zei

Oh Ingrid, I'm so sorry for your loss :-(. Muis was a beauty and so dear looking. Cats are such a gain. But what could you do, it was the best for him. Hugs & wishing you and your family much strength.

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht! Dat waardeer ik echt!
Thanks for leaving a comment, I really appreciate that!